Mehmetçik Air

Van'da 189 Mehmetçik, ücretsiz olarak uçakla Ankara'ya gönderildi. Askerler "Genelkurmay ile THY'ye teşekkür ediyoruz" dedi. Uçağa ilk kez binenler ise sevinçliydi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2013 Güncelleme 08 Şubat 2013, 00:00
Mehmetçik Air

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü, hainliğini kimi zaman yer altına gizledi. Bugüne kadar çok sayıda Mehmetçik, teröristler tarafından yola döşenen mayınlarla şehit düştü. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanlığı hemen harekete geçti. Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri ile bir araya gelindi.

HAVA KÖPRÜSÜ KURULDU
Doğu ve Güneydoğu'daki askerlerin hava köprüsü ile taşınmasına karar verildi. İlk uygulama 1 Ocak 2013'te başlatıldı. Dün de yine havalı uğurlama vardı. Bu kez adres Van'dı. 189 Mehmetçik, Van Ferit Melen Havaalanı'ndan yeni birliklerine katılmak üzere uçakla Ankara'ya gönderildi. Havaalanında işlemlerini yaptıran askerler sıraya girdi.
Ardından da uçağa bindi.

'ÇOK HEYECANLIYIM'
Askerlerden Halis Yorgun, yeni uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Uçağa ilk kez bineceği için çok heyecanlı olduğunu belirten Yorgun, "Bu çok güzel bir gelişme. Çünkü birçok arkadaşımızın maddi durumu iyi değildi. Uçak bileti alacak parası yoktu" dedi.

UÇAKTA HOSTES YOK
Askerleri taşıyan uçakta hostesler görev yapmadı. Onların yerine host yani erkek kabin görevlileri vardı.