Dilara'nın gururu

Lise 3. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Dilara Kumaç arkadaşının yanında annesi tarafından azarlanınca odasının penceresinden aşağı atladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2013 Güncelleme 08 Şubat 2013, 00:00
Dilara’nın gururu

İÇİNDEKİLER

İzmir Bayraklı'da 2 Şubat günü lise 3'üncü sınıf öğrencisi Dilara Kumaç, annesi Zehra Kumaç (35), çocukluk arkadaşı ve onun annesi ile birlikte evde sohbet ediyordu. Sohbet esnasında anne Zehra Kumaç, bir nedenle kızıyla tartışma yaşayarak azarladı. Annesine cevap vermeyen Dilara, odadan ayrıldı. Arkadaşının yanında annesinden azar işitmeyi gururuna yediremeyen Dilara, odasına gidip, 9. kattan atladı. Dilara'nın uzun süre gelmemesi üzerine kızının odasına giden anne, kızının dışarı çıktığını düşündü. Bu sırada apartman sakinlerinden biri Dilara'yı kanlar içerisinde gördü. Ancak genç kız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KENDİNİ SUÇLUYOR
Baba Süleyman Kumaç (46) kızının platonik aşkı yüzünden intihar etmediğini söyledi. Acılı baba, "Eşim kızımla olay günü tartışmış. Onun iyiliği için annesi bir şeyler söylemiş. Dilara çocukluk arkadaşının önünde bunu gururuna yediremediği için intihar etti. Eşim kendini suçluyor. Anne ve babalar kesinlikle çocuklarına başkalarının yanında bir şey söylemesin. Çocuklarıyla baş başa kaldıklarında sohbet etsinler. Ergenlik çağındaki çocuklar bu sözleri yanlış anlayabiliyorlar.

Ceyhan TORLAK