Aşk ateşi

Otomobilde sevişirken polis baskınına uğrayan genç, silaha sarıldı. Havaya ateş açarak olay yerinden kaçtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2013 Güncelleme 08 Şubat 2013, 00:57
Aşk ateşi

İÇİNDEKİLER

Ankara polisi, ABD Büyükelçiliği'ne yapılan canlı bombalı saldırının ardından, Başkent'te geniş güvenlik önlemi aldı. Her köşe başı ve şüpheli araçlar sıkı kontrolden geçirilmeye başlandı. Polisler, bu çerçevede kontrol yaparken, hâkim ve savcıların oturduğu Maltepe semtindeki bir yüksek yargı kurumunun lojman binası önünde ilginç bir olay yaşandı.

KAÇARKEN ATEŞ AÇTI
A.Ç. isimli genç, sevgilisiyle Maltepe'deki bir gece kulübünde eğlendikten sonra yine aynı semtteki yüksek yargı kurumunun lojmanına yakın bir noktaya otomobilini park etti. A.Ç. ile sevgilisi daha sonra otomobilde cinsel ilişkiye girdi. Lojman önündeki polis memuru, otomobilden şüphelenerek araca doğru yaklaştı ve aracın ön camına vurdu. Ancak aracın camı açılmadı. Bir süre sonra otomobilin arka koltuğundaki A.Ç. don gömlek araçtan inerek, hızlıca sürücü koltuğuna oturdu. A.Ç., kimliğini görmek isteyen polisin uyarılarına karşın silahını çıkardı, havaya 4-5 el ateş etti. Ardından da gaza basıp olay yerinden uzaklaştı. Teyakkuzda olan polis ise alarma geçti. Plakası, rengi belirlenen araç, her yerde aranmaya başlandı. Otomobil lojmana 3 kilometre uzaklıkta takla atmış halde bulundu. Polis arabanın yanında bir kişinin beklediğini gördü. Polis, bu kişinin aracın sahibi A.Ç. tarafından çağrıldığını ve A.Ç. ve kız arkadaşının taksiyle hastaneye gittiğini belirledi. Hastaneye giden polis ekipleri, A.Ç. ve kız arkadaşını gözaltına aldı. A.Ç.'nin üzerinden çıkan silahın ruhsatsız olduğu öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDILAR
Olay sırasında aşırı alkollü olduğu tespit edilen A.Ç.'nin herhangi bir terör örgütü bağlantısını bulunmadığı belirlendi. A.Ç.'nin ifadesinde, "Alkollüydüm ehliyetimi kaptırmamak için kaçtım" dediği öğrenildi. A.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.