E-5'te 70 isyanı

TAKVİM E-5'te yaşanan 70 km hız sınırının evlerde yol açtığı krizi yazdı. Uygulamadan habersiz çapkınlar isyan etti. Sürücüler ayrıca hız sınırının az olduğunu belirtirken 'Bu şekilde trafik kilitleniyor. Hız sınırının 90 km olması gerekir' diye düşünüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2013 Güncelleme 02 Şubat 2013, 02:57
E-5’te 70 isyanı

İÇİNDEKİLER

TAKVİM'in 'Foto-Şok' manşeti gündeme oturdu. Başta sosyal medya olmak üzere vatandaşlar her yerde hız sınırını ve fotoğraflı cezaların evlerde sebep olduğu kavgaları konuşuyor. İstanbul'da E-5 Karayolu'ndaki 70 kilometre hız sınırı sürücüleri ikiye bölerken dünkü haberimiz sonrası telefonlarımız kilitlendi. Dünkü manşetimizde hız sınırını aşan sürücülerin EDS sistemiyle fotoğraflarının çekildiğini ve bu cezaların evlere gönderildiğini aktarmış, özellikle evli sürücülerin yanındakileri izah edemediğinde kavgalar yaşandığını yazmıştık. Sürücüler E-5'te ceza yemelerinin dışında konulan hız sınırının trafiği de aksattığını ileri sürüyorlar

TACİZ EDİYORLAR, KAZA OLUYOR
Sürücüler 70 kilometre hızla gidince trafiğin yavaşlandığını kurallara uymayanların uyanları taciz ettiğini söyleyerek, "Arkamızdan yanaşıp kornalara basılıyor. Bazı sürücüler panikle gaza basıyor, kaza oluyor. Taciz olunca hızlanıyoruz ve ceza yiyoruz" dediler. Bazı sürücüler ise 70 hız sınırının 90'a çıkartılmasının uygun olacağını bu şekilde trafik akışının da sağlanabileceğini ileri sürüyor. Fotoğraflı cezanın paradan daha çok etkili olduğunu söyleyen sürücülerin yanında buna karşı çıkanlar da var. Ticari taksi kullanan sürücüler ise müşterilerinin baskısından bunalmış durumda. Taksiciler 70 ile gittiklerinde müşterilerinin tepki gösterdiğini buna uyduklarında ise ceza yediklerini söylüyor.

TEPKİLER
* Belirtilen güzergâhta 70 ile gidiyorum, arkamdaki arabalardan bir ton korna, küfür ve selektör yiyorum. Sınır en azından 100 olmalı.
* Bu cezadan zamparalık yapan, hız yapan korksun.
* Keşke daha çok kamera koysalar. Trafikte bütün kötülüklerin anası aşırı hız!
* Yol açıksa neden 70 ile gideyim? 90 dese anlarım.
* Trafik dedektiflik yapıyor böylece. Eşini takip etmek isteyenlere iyi fikir vermiş.
* Çapkınlar yavaş
* Bu ceza sistemi çok iyi olmuş. Ancak limit biraz daha yukarı çekilmeli
* E-5 teki 70 km hız saçmalığını kaldırın. E-5 bölünmüş otoyoldur ve en az 90 km olmalı. İstanbul gibi trafiğin hızlı akması zorunlu bir yerde bu sınır komedi olur.
* Artık at arabasıyla seyahat etmiyoruz. Araçların kadranları 240-260 gösteriyor. Lütfen şu sınırı biraz daha arttırıp 90-100 yapın.
* Sınır değil ama aldatanların yakalanması iyi olmuş.
* İki hatayı aynı anda yapmayacaksın. Çapkınlık yapacaksan hızlı gitmeyeceksin.
* Para cezasından daha caydırıcı olacaktır erkekler için.



BURÇiN GÖKTAN