Beyaz kar'altı

Doğu bölgelerimizde soğuk ve karın esareti sürüyor. Ulaşıma kapanan Hakkari-Şırnak karayolunda; kar altında kalan araçlar askerler tarafından mayın dedektörleri ile aranıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2013 Güncelleme 16 Ocak 2013, 02:30
Beyaz kar’altı

İÇİNDEKİLER

Beyaz çile yurdun Doğu bölgelerinde hayatı felç etti. Yoğun kar yağışı ve eksi 25'lere ulaşan soğuk hava yüzünden Hakkari, Kars, Bitlis, Erzurum ve Erzincan gibi illerde hayat şartları iyice zorlaştı. Geçen hafta etkili olan ve 5 gün süren kar yüzünden Hakkari-Şırnak karayolunda, aralarında TIR ve kamyonların da bulunduğu çok sayıda araç mahsur kaldı. Kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulduğu karayolunda özellikle çığ düşen bölgelerde kar altında kalan araçların bulunması için çalışma yapıldı. Çalışmaların yetersiz kalması üzerine bölgeye giden askerler, mayın dedektörleriyle kar altında araç aradı. Köylüler de demir çubuklarla araçları bulmaya çalıştı.

KARS
Kar yağışı Kars'ta yaşayanları da vurdu. Bazı vatandaşlar kara gömülen evlerinin kapısını bulmak için kazma küreğe sarıldı

BİTLİS
Tatvan ilçesinde kar kalınlığı 3 metreye ulaşınca çocuklar tünel kazıp evlerine yol açtı. Bu işi eğlenceye de dönüştürdü.

ORDU
Çambaşı Yaylası'nda 20 metre yüksekliğindeki kar kürtükler görenleri şaşkına çevirdi. Bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.