İstanbul kar'ambole gelmedi

Meteoroloji uyardı, herkes üzerine düşen görevi yaptı... Büyükşehir Belediyesi çalıştı, sürücüler özel araçları ile çıkmadı. Böylece İstanbul trafiği çözüme ulaştı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2013 Güncelleme 08 Ocak 2013, 03:23
İstanbul kar’ambole gelmedi

İÇİNDEKİLER

Ocak adına yakışanı yaptı, buz gibi havayla kış sezonunu açtı! Bir süredir çakma güneşin ışınlarına maruz kalan İstanbul da kardan nasibini aldı. Ancak dün bastıran kar taneleri, sadece romantik anlar yaşattı! Zira İstanbullu, 10 gün önce yaşanan kabustan sonra tedbirini almıştı. Kar kalınlığı, dün öğle saatlerinde kent genelinde 5 ila 10 santimetreye kadar ulaştı.

20 SANTİMETREYİ GÖRDÜ
Beykoz, Sarıyer ve Arnavutköy'de kar kalınlığı 20 santimetre olarak ölçüm hanesine yazıldı. Ancak bu şartlarda felç olması gereken İstanbul, herkesi kendine hayran bıraktı. Zira hem vatandaş hem de yetkililer beyaz kabusa karşı önlemini almıştı. Özellikle trafikte tam anlamıyla bir rahatlama vardı. Sürücüler özel araçlarıyla trafiğe çıkmadı. Büyükşehir Belediyesi'nin trafik kameralarına yansıyan yoğunluk haritası, Megakent'in yollarını boş olarak kayıtlara yazdı.

MECBUR KALINMADIKÇA
Normal zamanda kırmızı yani yoğun olan haritalar tepeden tırnağa yeşile yani boşluğa boyanmıştı. Ne seyir halinde ne yayalar genelinde bir sorun yaşanmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara "Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu. Bu arada Işık Ünivesitesi Şile Kampüsü'nde, Gelişim Üniversitesi'nde, MEF Okulları, TED İstanbul Koleji ve Okyanus Koleji'nde dün eğitim öğretime ara verildi.

SEFERLER SIKLAŞTIRILDI
Büyükşehir Belediyesi, dün sabaha kadar 691 ton tuz, 15 ton solüsyon kullandı. Kritik kavşaklara 40 kurtarıcı kondu. 908 araç ve 2 bin 266 personel hazır bekledi.

ALARM KAÇ GÜN SÜRECEK
Kar yağışı bugün, yarın ve Perşembe de sürecek. Bugün gündüz eksi 3 derece olan sıcaklık gece 0'ın altına inecek. Cuma gününden itibaren ise kar yerini yağmura bırakacak. Yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar artacak ve 10 dereceye kadar çıkacak.

LASTİĞE DİKKAT
Trafiğiyle ünlenen İstanbul, dün özlenen tabloya sahne oldu. Herkes uyarıları dinleyince, trafik tıkanmadı. Bu tablo İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesindeki trafik yoğunluk haritasına da yansıdı. Önceki gece yoğun trafik yüzünden "kırmızı" alarm veren tablo, dün baştan sona yeşile boyanmıştı.

ÖZLENEN TABLO!
Trafiğiyle ünlenen İstanbul, dün özlenen tabloya sahne oldu. Herkes uyarıları dinleyince, trafik tıkanmadı. Bu tablo İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesindeki trafik yoğunluk haritasına da yansıdı. Önceki gece yoğun trafik yüzünden "kırmızı" alarm veren tablo, dün baştan sona yeşile boyanmıştı.

VAGON SAYISI ARTTIRILDI
Metroda 4'lü vagonlar 8'e çıkarıldı. Metrobüs seferleri de arttırıldı.

İSTANBUL' DA OKULLAR TATİL
İstanbul Valiliği, dün gece yarısı okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca, K.Maraş, Malatya, Bayburt, Hakkari, Erzurum, Muş, Erzincan, Ağrı, Gümüşhane, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Sivas'ta da okullar tatil oldu.

ARDAHAN DONDU
Doğu'da dün en soğuk gün yaşandı. Ardahan'da gündüz sıcaklığı eksi 15 derece olarak ölçüldü. Hatta bir vatandaşın bıyığı bile dondu.

HAVADA KARMAŞA
Yerdeki rahatlık hali, havaya yansımadı. Türk Hava Yolları, 35 seferini karşılıklı olarak iptal etti.

KİMİNE DE ÇİLE...
Kar kimine çile getirdi. Muş'un Elçiler Köyü'nde yaşayan hamile kadın, böyle doğuma böyle götürüldü.

ANTALYA GÜNLÜK GÜNEŞLİK
Vatandaşın içini ısıtan haber ise Antalya'dan geldi. Antalya'da dün hava sıcaklığı 12 derece olarak ölçüldü. Bazı vatandaşlar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne akın edip denize girdi. Antalya'nın "kar eriten" hali ise böyle görüntülendi.

ÇIĞ FACİASI: 1 ÖLÜ
Kara kış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hayatı felç etti. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum Çat-Bingöl Karlıova yoluna da çığ düştü. Yol açma çalışmasını yürüten iş makinesi operatörü Muammer Yalçın, çığın altında kaldı. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla 1 saatlik çalışmanın ardından bulunduğu yerden çıkarıldı. Ama Yalçın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DÜNYANIN GÜNEYİ YANDI

Kuzey Yarım Küre kara kışa teslim olurken, güneyden alevler yükseldi. Avustralya'nın güneyindeki Tazmanya Adası'nda çıkan yangın, bölgeyi felç etti. Yangında kaybolan 100 kişi, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Ayrıca 90 ev kullanılamaz hale gelirken, binlerce kişi de bölgeyi terk etti.