Şahin uçtu

Şahin Özdemir, kan davasından kaçtı. Fakirlikten Bilkent'te okuyamadı. 800 TL maaşla işe başladı. Ve sonunda talih kuşunu yakaladı. Yılbaşında 11 milyon TL kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2013 Güncelleme 04 Ocak 2013, 02:32
Şahin uçtu

İÇİNDEKİLER

Milli Piyango İdaresi, bu yıl başında da umut dağıttı. 45 milyon TL'lik yılbaşı ikramiyesi herkesin iştahını kabarttı. Ve büyük ikramiye 6718374 nolu çeyrek bilete çıktı. Şanslı iller ise İstanbul, Mersin, Muğla ve Adana'ydı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ
Türkiye talihlileri merak ederken ilk hikaye Türk filmlerini aratmadı. 45 milyon TL'nin 4'te biri, yani 11 milyon 250 bin TL'si Mersin'de yaşayan güvenlik görevlisi Şahin Özdemir'e (24) çıktı. Özdemir, geçen Cumartesi maaşını alınca kayınbiraderine Adana'dan bir çeyrek bilet aldırdı. Yılbaşını ailesiyle geçiren Özdemir, 1 Ocak akşamı işe gitti. Sonra biletini bilgisayarda kontrol etti. Önce rakamlara sonra elindeki bilete baktı.

'NÖBETİ DEVRAL KARDEŞ'
Gözlerine inanamadı. Çünkü büyük ikramiye kendisine çıkmıştı. 11 milyon 250 bin liranın kendisine çıktığını görünce hemen iş arkadaşı Okan Sever'i aradı. "Acele gel" diyen Özdemir, "Kardeş milyoner oldum. Nöbeti sen devral" dedikten sonra evine gitti. Sonra da parasını almak için Ankara'ya uçtu.

YOKLUK VE YOKSULLUK
Çiftçilik yapan baba Ökkeş Özdemir, parasızlıktan çocuklarını okutamadığını söyledi. Özmedir, şöyle devam etti: "Çok zor günler geçirdik. Fakirlik yüzünden Şahin'i Bilkent'te okutamadım. O da polis olmak istiyordu. Ama sınavı kazanamadı. Bunun üzerine güvenlik görevlisi oldu."

HEYECANA ORTAK OLAN ARKADAŞ
Şahin Özdemir'in mesai arkadaşlarından güvenlik amiri Okan Sever, heyecanı birlikte yaşadıklarını ifade etti. Sever, "Salı günü beni aradı. Hemen işyerine gittim. Heyecandan içi içine sığmıyordu. İyi bir arkadaşımızdı, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

HAYATTAN İKRAMİYE
Artık milyoner olan Şahin Özdemir'in hayat hikayesi ise filmleri aratmadı. 24 yaşındaki Şahin, Kilis'te, Ökkeş-Senem Özdemir çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi. 6 kardeşi vardı. Özdemir ailesi, kan davası nedeniyle 15 yıl önce Kilis'ten Mersin'e kaçtı. Bu sırada Şahin hem çalışıp hem de üniversite sınavına hazırlandı. Büyük bir başarı sağladı ve Ankara'daki Bilkent Üniversitesi'ni kazandı. Ancak para yetmeyince okula kayıt yaptıramadı. O da 1 yıl önce 800 TL maaşla güvenlik görevlisi olarak işe başladı. Ve sonunda şansı yakaladı.

BİLETİ KIZI İÇİN ALDI...
Hayalleri hep yarım kalan Şahin, aşkta ise aradığını buldu. Hayatının aşkı olan Nevin ile tanıştı. Çift, geçen yıl evlendi. 8 ay önce de kızları Duygu dünyaya geldi. Şahin artık eşi ve kızı için vardı. Bu nedenle yılbaşı biletini de kızının şansına aldı. Ve hayalini kurduğu o şans, Duygu sayesinde kapısına kondu. Şahin, eşi ve kızıyla birlikte ikramiyeyi almak için Ankara'ya gitti.

PARA YERİNİ BULDU
Şahin Özdemir'in patronu Şerafettin Kadoğlu, talihlinin yaklaşık 1 yıldır şirketinde özel güvenlik elemanı olarak çalıştığını belirtti. Şunları söyledi:, "Ailesi çok fakir ve gariban bir aile. Büyük ikramiyenin Şahin'e çıkması ben de dahil olmak üzere herkesi sevindirdi. Çünkü yoksulluk içinde büyümüş. Burada aylık 800 lira maaşla çalışıyordu. Şahin ikramiyenin kendisine çıktığını öğrenince şoka uğramış ve baygınlık geçirmiş. Sonra durumu bana ilettiler. Ben de evlerine gidip kendisini kutladım."


DENiZ KARA