Bu yangın ni'cin

Ateşli aile herkesi tutuşturdu. Akla gelen ilk neden 'cinler' oldu. Ancak ilahiyatçı Ömer Dumlu'nun yorumu şuydu: Öyle bir şey yok

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2012 Güncelleme 29 Aralık 2012, 00:00
Bu yangın ni’cin

İÇİNDEKİLER

Siirt'te yaşayan Toprak ailesinin hikayesi, herkesi heyecanlandırdı. Son 4 ayda evleri 300 kez yanan ailenin dramı basına yansıyınca, farklı yorumlar yapıldı. Kimi "Cin" dedi, kimi de "biyoenerjiyi" neden gösterdi. Bir yorum da Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu'dan geldi. Dumlu, "Cinlerin maddi olarak dünyada herhangi bir tahribatına dair en küçük bir bilgi dahi yok. Cinlerin insanlar üzerinde sadece psikolojik olarak etkileri vardır" dedi.

'BÖYLE BİR BİLGİ BULUNMUYOR' İlahiyatçı
Ali Rıza Demircan ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Bugüne kadar cinlerin çevreye zarar veren faaliyetleriyle ilgili bir veri yok. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de de böyle bir bilgi bulunmuyor. Zaten cinler diledikleri zaman insanlara zarar verecek olsaydı, dünya fitneden geçilmezdi."

SINIFTA YANMIŞTI
Evleri sürekli yanan Toprak ailesinin kızı Melek'in sınıfa astığı montu tutuşmuştu. Bu nedenle cinlerin Melek'e dadandığı iddia edilmişti.