Üniversite sınavı

Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında ODTÜ'de çıkan olaylar, gündemi değiştirdi. Başbakan Erdoğan, Rektör Ahmet Acar'ın, randevu isteğini kabul etti. Üniversiteler, eylemi kınadıklarını belirtti. Fazıl Say ise protestoculara destek verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2012 Güncelleme 27 Aralık 2012, 02:26
Üniversite sınavı

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin sıcak gündemi Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki olaylarla daha da ısındı. Göktürk-2 uydusunun fırlatılması töreninde ODTÜ'de çıkan olaylar, gündemdeki yerini korudu. Tartışmalar sürerken sürpriz bir gelişme yaşandı. ODTÜ Rektörü Profesör Dr. Ahmet Acar, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan randevu talebinde bulundu.

BAŞBAKANLIKTA ZİRVE
Erdoğan da isteği kabul ederek bugün saat 14.00'e randevu verdi. Türkiye genelindeki üniversiteler ise olayları kınayan açıklamalarını dün de sürdürdü. Tunceli, Kırıkkale, Afyon Kocatepe, Ağrı İbrahim Çeçen, Selçuk, Katip Çelebi, Iğdır ve Ahi Evran Üniversitesi, şu açıklamayı yaptı: "Ülkemiz için stratejik öneme sahip olan bilimsel projenin hayata geçirildiği bir günde demokratik ifade özgürlüğü dışında, terör, şiddet, kaba kuvvet gibi yöntemlerle protesto eylemi yapanları kınıyoruz." Ünlü piyanist Fazıl Say ise kampüsteki eylemcilere destek verdi. "Öğrencilerin kimi zaman siyasileri de protesto etmesi normaldir. Anormal olan 5 bin polisin öğrencilere gaz bombası sıkmasıdır. Bu baskıya direnen ODTÜ'lüleri kutluyorum" dedi.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

DERS BOYKOTU YOK
Bu arada ODTÜ'lülerin dersleri boykot ettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. ODTÜ'de öğrenim gören ve isminin açıklanmasını istemeyen öğrenciler, dersleri boykot etmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

TÖRENE GÖLGE DÜŞTÜ
Göktürk-2 geçen hafta uzaya fırtatıldı. Bu sırada ODTÜ yerleşkesi içindeki TÜBİTAK'ta bir tören yapıldı. Ancak bir grup ODTÜ'nün kampüsünü savaş alanına çevirdi.


YAHYA BOSTAN