Bebelere şarap

İstanbul'daki alışveriş merkezinde bedava içki dağıtıldı. Babalar kadehleri kapmak için yarıştı. Büyüklere uygun etkinlikten çocuklar da faydalandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2012 Güncelleme 17 Aralık 2012, 10:39
Bebelere şarap

İÇİNDEKİLER

Mantar gibi açılan alışveriş merkezlerindeki tanıtımlar, sınır tanımadı. Bunlardan en ilginci ise önceki gün İstanbul'un göbeğindeki bir alışveriş merkezinde yapıldı. Bir içki firması, büyük bir alışveriş merkezinde tanıtım amacıyla stant açtı.

DOZ AŞIMI...

Bu kapsamda müşterilere bedava içki dağıtıldı. Canlı müzik grubunun da yer aldığı promosyon, adeta bir eğlence mekanına dönüştürüldü. Çocuklarıyla gelen yüzlerce müşteri bedava içki dağıtılan stantlara koştu. Ancak büyüklere uygun olan promosyonda, doz aşıldı! Alkol alan bazı ailelerin çocuklarına da içki sunması, gözlerden kaçmadı. İlköğretim çağındaki çocukların, tanıtımı yapılan içkiden içmesi kameralara yansıdı.

YASAYA UYMUYOR
18 yaşın altındaki gençlere içki satışı bile yasakken, tanıtım amacıyla kurulan stanttaki görevlilerin ilköğretim çağındaki çocuklara içki sunması dikkat çekti. Alışveriş merkezindeki bazı vatandaşlar yaşananlara büyük tepki gösterdi. 18 yaşından küçüklere içki verilmesini eleştiren vatandaşlar, durumu "Tam anlamıyla bir rezalet" diye tanımladı. Olaya tepki gösteren bazı vatandaşlar, "Çocuklara büfelerden sigara bile satılması yasak. Böyle promosyonların halka açık yerlerde yapılması yasaklanmalı" dedi.