Sürpriz özgürlük

Suriye'de yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan Cüneyt Ünal, serbest bırakıldı. Aralarında CHP'lilerin de bulunduğu heyete teslim edilen ünlü gazeteci, 'İyiyim ve çok mutluyum' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2012 Güncelleme 18 Kasım 2012, 01:03
Sürpriz özgürlük

İÇİNDEKİLER

Suriye'den bu kez bir özgürlük haberi geldi. 87 gün önce kaçırılarak tutsak edilen gazeteci Cüneyt Ünal, aralarında CHP milletvekillerinin de olduğu 9 kişilik heyete teslim edildi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu ile gazetecilerden oluşan 9 kişilik heyet, üst düzey yetkililerle ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüştü. Ardından Ünal'ı teslim aldı. CHP'li vekil Akgöl, Ünal'ın güvenlik gerekçesiyle Lazkiye'de kaldığını bugün Türkiye'ye geleceklerini söyledi.

'SADECE EKMEK VE PATATES YEDİM'
Cüneyt Ünal'ın ise "İyiyim ve çok mutluyum. 87 gün Halep'te bir hapishanede kaldım. Herhangi bir şiddete uğramadım. 87 gün boyunca patates ve ekmek yedim" dediği öğrenildi. Öte yandan CHP heyetinin Suriye'ye giderek Esad yanlısı güçlerin elinde tutsak olan Ünal'ı teslim almasına AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'ten tepki geldi. Çelik, "CHP'nin Şam yönetimi ile ilişkisini herkes biliyor. Ünal'ın Türk makamlarına değil, bir STK'ya değil, CHP heyetine teslim edilmesi manidar. Ama arkadaşımızın özgür kalmasına çok sevindim" dedi.

DOLMALARI HAZIRLADIM
Ünal'ın anne ve babasının evinde de sevinç hakim... Anne Arife Ünal, gazetecilerin yardımıyla oğluyla telefonda görüştü. Ünal, "Oğluma en sevdiği yemekleri yaptım. Dolma hazırladım. Bir an önce ona kavuşup sarılmayı istiyorum" dedi.

BEKLİYORLAR!
Cüneyt Ünal'ın ailesi, büyük bir umutla beklemeye koyuldu. Sevinç gözyaşları döken aile bireyleri, bu konuda emeği olan herkese teşekkür etti...

GÜL'DEN VEKİLLERE TAKDİR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Safranbolu'da bulanan bir fabrikayı ziyareti sırasında gazetecilerin Cüneyt Ünal ile ilgili sorularına cevap verdi. Gül "Tabi bütün gayretleri takdir etmek gerekir. Daha önce de söyledim bunların hepsi profesyonel gazeteci, başka gözle görmemek gerekir. Sayın milletvekillerinin çalışmaları, takdir edilecek çalışmalardır"dedi.



Yaser ÇAPAROĞLU-Ali Faik ATAY