Kırık Ayna!

Ayna'nın solisti Cemil Özeren, 2 ay önce siroza yakalandı. Nakil için çok geç kalmıştı. Şimdi kimsesiz ve parasız ölüm-kalım savaşı veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2012 Güncelleme 16 Kasım 2012, 00:41
Kırık Ayna!

İÇİNDEKİLER

Sanat dünyası şok hastalık haberiyle sarsıldı. 90'lı yıllarda milyonları kendilerine hayran bırakan müzik grubu Ayna'nın solistlerinden Cemil Özeren, kimsesiz bir halde ölümle burun buruna geldi. Erhan Güleryüz ile 1996'da kurduğu "Ayna" isimli rock grubuyla tanınan Özeren, grubun dağılmasından sonra ortadan kayboldu. Maddi sıkıntıların pençesine düşen şarkıcı, 2 ay önce gittiği hastanede siroza yakalandığını öğrendi. Bir süre hastalığını herkesten saklayan Özeren, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Esenler Hayat Hastanesi'ne kaldırıldı. 15 gündür yoğun bakımda tutulan sanatçının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kötü haber ise sanat dünyasını hüzne boğdu. Ünlü besteci Şehrazat, Twitter'dan "Cemil, ölümle savaşıyor. Kimsesiz ve parasız. Yardım eden yok mu?" diye çağrıda bulundu. Bu çağrı kısa süre sonra yardım kampanyasına dönüştü. Yoğun bakımdaki sanatçıya Erol Köse yardım elini uzattı. Cemil Özeren'in 30 yıllık dostu Erhan Güleryüz ise "Cemil'in durumu çok kötü. Karaciğeri çalışamaz durumda. Nakil de mümkün değil. Doktorlar Cemil'i daha uzun nasıl yaşatırız diye uğraşıyorlar. Tüm sevenlerinden dua bekliyoruz" dedi.

Siroz hastalığıyla mücadele eden Cemil Özeren için sanat dünyası kenetlendi. Sanatçılar, "Dayan Cemil" diye seslendi. Ünlülerin yanı sıra vatandaşlar da sanatçı için dua etti. Twitter'da yapılan ortak yorumlarda, "Eskiden beri gözlüklerini çıkaracağı günü beklerken, şimdi iyileşmesini bekliyoruz" denildi.