Özel koruma

Nişantaşı ayakta. Abdi İpekçi Caddesi'nde her gün olay yaşanıyor. Kavgaların önüne geçemeyen mekan sahipleri ise çözümü ABD usulü özel korumalar tutmakta buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2012 Güncelleme 04 Kasım 2012, 00:00
Özel koruma

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un göz bebeği Nişantaşı'nda kavgasız bir gün geçmiyor. Özellikle Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bulunan restoranlardaki müşterilere bir şeyler satmaya çalışan sokak satıcıları hem müşterileri rahatsız ediyor hem de kavgalar ortaya çıkıyor. Nişantaşı kavgaları artık o noktaya geldi ki işletme sahipleri müşteri kayıplarından korkarak kendilerince önlemler almaya çalışıyor. Son olarak geçtiğimiz gece Abdi İpekçi Caddesi'nde bir sokak satıcısı ile mekan müşterisi arasında yaşanan yumruk yumruğa kavga ise emniyet ekipleri tarafından güçlükle yatıştırıldı. Kavganın sonlandırılması üzerine ifadeleri alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne sevk edilen taraflar, birbirlerinden şikayetçi oldu. Olayı uzaktan gören ve cadde üzerindeki Biber adlı mekanın sahibi olan Emre Ergani ise durumu merak ederek basın mensuplarının yanına geldi. Olayı görüntüleyen bir kameramanın kaydettiği görüntüleri eşi ile birlikte izleyen Ergani "Burası İstanbul'un gözbebeği Nişantaşı. Kavga gürültü bu semte hiç yakışmıyor. Burada bu tarz hadiselerin yaşanmaması için bizler de taşın altına elimizi sokmalıyız artık. Polis ve belediye zaten gerekeni yapıyor. Bizler de işletmeciler ve mekan sahipleri olarak onlara destek olmalıyız.

POLİS GEREKENİ YAPIYOR
Aslında çözüm çok basit. Özel Güvenlik... Bu ABD başta olmak üzere dünyanın bir çok elit bölgesinde uygulanan, başarısı ve caydırıcılığı kanıtlanmış bir uygulama. Bence biz işletmelerin harekete geçme zamanı geldi" diye konuştu. Abdi İpekçi Caddesi'nde bulunan diğer işletme sahipleri de çıkan kavgalardan dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirirken, özel korumauygulamasına sıcak baktıklarını söyledi.

HERGÜN KAVGA
İstanbul'un en elit semti olarak bilinen Nişantaşı'da yaşanan kavga görüntüleri ilk değil. İstanbul'un en pahalı caddelerinden olan Abdi İpekçi Caddesi'nde son günlerde bir çok kavga yaşandı.


UFUK ÖZCAN