Reklamları bile yasak

Reklam Kurulu, zayıflama ilacı ve sigara bıraktırıcı ürünlere yanıltıcı reklam nedeniyle on binlerce liralık ceza yağdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2012 Güncelleme 03 Ekim 2012, 00:00
Reklamları bile yasak

İÇİNDEKİLER

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Sağlık Bakanlığı'nın savaş açtığı zayıflama hapları ve sigara bıraktırıcı ürünlere ceza yağdırdı. Kurul, Dr. Mustafa Eraslan'ın ve 'Clavis' marka muhtelif ürünlerin örtülü reklamının yapıldığı gerekçesiyle yerel bir televizyon kanalına üç ayrı program için 7 bin 395'er lira para ve reklam durdurma cezası verdi. Ulusal bir televizyon kanalı ise 6 ayrı programda yine aynı kişi ve ürünlerle ilgili örtülü reklam yaptığı gerekçesiyle her bir program için 73 bin 966'şar lira para ve reklam durdurma cezası aldı. Kurul, tedavi edici diye lanse edilen Clavis isimli ürünün reklam broşürlerini de yasaklarken, ürünün sahibi olan İsmail Çetin hakkında, 8 bin 153 lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.

TEDAVİ EDİCİ DEĞİLLER
Kurul ayrıca kilo kontrolü, depresyon, stres, böbrek taşlarının ve kumlarının erimesine, kalp ritmini düzenlemeye, kalp ve damar hastalıkları, migren, kemik erimesi, gut, kireçlenme ve romatizmayı iyileştirdiği söylenen Himalaya Tuzu; sigarayı bıraktırdığını iddia eden ''Felix sigara bırakma tableti' ve kilo verdirici olarak anılan "Antakya Dağ Biberi'' ürünlerinin de reklamlarını yanıltıcı bilgi verme nedeniyle yasakladı.