Boğa ayağa kalkıyor

Karaciğer yetmezliği çeken Sinan Şamil Sam sağlığına kavuşuyor. Boğaz'ın Boğası 10 gün içinde kız kardeşinin karaciğeri ile ayağa kalkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2012 Güncelleme 25 Eylül 2012, 00:00
Boğa ayağa kalkıyor

İÇİNDEKİLER

WBC Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanına sahip olan Boğaz'ın Boğası lakaplı olarak adlandırılan Sinan Şamil Sam'in hayatı yaklaşık bir yıl önce yakalandığı karaciğer yetmezliği nedeniyle kabusa dönmüştü. Uzun süredir tedavi gören şampiyon boksör çok yakında kız kardeşi Meral'in karaciğeri ile tekrar sağlığına kavuşmayı bekliyor.

KİLO VERMESİ GEREKİYOR
Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'ne karaciğer nakli olmak için geldiğini belirten Sam, kız kardeşinden alınacak dokunun nakli öncesi kilo vermesi gerektiği için şu an hastanede kendisine diyet uygulandığını söyledi. Kız kardeşinin, hastalığı nüksettiği ilk anda doku bağışı için kendisine geldiğini anlatan Sam, "Bu konuda bana hep destek olup, yanımda durdu. Önümüzdeki 15 gün içinde operasyon yapılacak'' dedi. Organ nakli bekleyen tüm hastalara şifa dileyen Sam, şöyle konuştu:

KENDİMİ ÇOK HIRPALADIM
"Turgut Özal Tıp Merkezi'nin bu konudaki üstünlüğünü duyduk. Burayı da değerlendirmek istedik. Hastalık da sağlık da insanoğlu için. Bir hastalığa yakalandım. Ondan kurtulmak için mücadele ediyorum. Tek isteğim sağlığına kavuşmak. Çare olarak en son burayı gördük. Burası oldukça da güzel bir hastane. 10 gün kadar burada istirahat edip kilo durumumu biraz ayarlamam gerekiyor. Allah bütün ihtiyacı olanlara sağlık versin." Spor hayatında devam edip etmeyeceği konusuna da değinen Sam, "38 yaşındayım. Yaklaşık 25 sene boks yaptım. Kendimi çok hırpaladım. 2 kez dünya, 8 defa Avrupa, 16 kez de Türkiye şampiyonu oldum. Başlamak demek, bir daha sıfırdan başlamak olur. Dövüşmeyi düşünmüyorum. Ringe çıkıp dövüşmeyi düşünmüyorum. Ancak hocalık, danışmanlık, antrenörlük konusunda yardımcı olmak isterim'' diye konuştu.