Deniz dalgalandı

TAKVİM'in haberi şok etkisi yarattı. Yatlara yük gemisi muamelesi yapan Göcek Liman Başkanı hakkında inceleme başlatıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2012 Güncelleme 18 Eylül 2012, 00:00
Deniz dalgalandı

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın dünyaca ünlü tatil beldesi Göcek, dalgalandı! Göcek Liman Başkanı Nazan Ayvardı Yurt'un uygulaması, şok etkisi yarattı. Lüks yatlara yük gemisi muamelesi yapan ve limana bağlatmayan Yurt hakkında, inceleme başlatıldı. Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, iddiaları araştırmak için Göcek'e müfettiş gönderdi.

KARA LİSTEYE ALINDI
Müfettişlerin, Yurt'un yanı sıra, tekne ve yat sahiplerinin bilgisine de başvuracağı ifade edildi. Öte yandan Yurt'un uygulamaları nedeniyle Göcek Limanı'na yanaşamayan lüks yatların sahipleri, konuyu sınır ötesine taşıdı. Tekne sahipleri, "Göcek'te ceza kesiliyor. Tekne ve yatlar bağlanmıyor. Göcek'e gitmeyin" dedi. Bu nedenle ABD ve Avrupa'daki turizm acentaları Türkiye'yi kara listeye aldı.

* Nazan Ayvardı Yurt'un uygulaması nedeniyle yerli ve yabancı lüks tekneler ile mega yatlar, Yunan limanlarına yanaşıyor. Bu nedenle her gün en az 1 milyon dolar Göcek'e değil Yunanistan'a gidiyor.


MEVLÜT YÜKSEL