Annesini döverek öldürüp çay içmeye gitti

Nazilli'de baltayla muhtar öldüren ve bıçakla belediye başkanına saldıran şizofreni hastası şahıs, annesini döve döve öldürdü.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2012, 14:37
Annesini döverek öldürüp çay içmeye gitti

İÇİNDEKİLER

Olay; Nazilli merkez Yeni Mahalle 86 Sokakta bulunan tek katlı bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Emine Tuna (75) ve oğlu Fatih Tuna'nın (40) birlikte yaşadığı evden uzun süre gürültü gelmesinden şüphelenen komşuları, durumu polise bildirdi. Kilitli olan kapının açılması için uzun süre bekleyen polis ekipleri, kapıyı açan Fatih Tuna'nın "Her şey normal burada kavga yok" ifadesinin ardından tutanak tutarak evden ayrıldı. Fatih Tuna'nın evden ayrıldığını gören komşuları kapıyı çalarak, yaşlı kadının durumunu öğrenmek istedi. Çevre sakinleri kapıyı açan olmayınca bu kez durumu yaşlı kadının diğer oğlu olan Osman Tuna'ya anlattı. Çilingir yardımıyla polis eşliğinde eve giren Tuna, annesinin cansız bedeniyle karşılaştı.
Göz yaşlarına hakim olamayan Osman Tuna'yı polis ve mahalle sakinleri sakinleştirmeye çalıştı. Yapılan incelemede vücudunun çeşitli yerlerinde çok sayıda darp izi ve morlukların olduğu tespit edilen yaşlı kadının yaklaşık 8 saat kadar önce ölmüş olabileceği belirtildi.

Çay içerken yakalandı

Annesini öldürdüğü iddiasıyla Fatih Tuna'yı aramaya başlayan polis ekipleri, Tuna'yı sıklıkla gidebileceği yerlere baktı. Annesini öldürmekle suçlanan zanlı, evine 750 metre mesafedeki bir çay ocağında çay içerken yakalandı. Gözaltına alınan Tuna, polis ve kendisini görüntüleyen basın mensuplarına tehditler savurdu.
Araca bindirilirken "Anamı öldüresiye döverim bak. Anladın mı ne demek istediğimi" diyen Fatih Tuna'nın ilk sorgusunda "Annemi döve döve öldürdüm" diyerek suçunu itiraf ettiği ifade edildi.

Üstün başarı sahibiydi

Cinayet zanlısı Fatih Tuna'nın doğuda vatani görevini yaptığı sırada ruhsal dengesinin bozulduğu ve bu nedenle tedavi gördüğü belirtildi. Komando olarak askerliğini yapan Tuna'nın çok sayıda üstün başarı belgesi ve madalya sahibi olduğu ancak vatani görevini tamamladıktan sonra şizofreni hastalığına yakalandığı bildirildi.

Bu ilk suçu değilmiş

Annesini döverek öldürdüğünü itiraf eden Fatih Tuna'nın daha önceden sabıkasının olduğu anlaşıldı. 2002 yılında Nazilli'ye bağlı Arslanlı beldesinde komşusunun evini kundaklayan Tuna, yangını söndürmeye çalışan mahalle muhtarı Hasan Hüseyin Koç'u balta ile arkasından saldırarak öldürmüştü. Şizofren raporu bulunan Tuna, daha sonra bir kişiyi bıçakla yaralamış, ardından da Nazilli Belediyesi eski başkanlarından Esat Ergüler'e belediye önünde bıçaklı saldırı girişiminde bulunmuştu.

Mahalleli savcıdan yardı istedi

Oğlu tarafından öldürülen Emine Tuna'nın cesedi yapılan incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Cinayet zanlısı Fatih Tuna ise , sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
İncelemesini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Ali Daş, olay yerinden ayrılacağı sırada vatandaşlar korku ve endişelerini dile getirdi. "Bu kişinin cezai ehliyeti yok üç ay hastanede yatırıp dışarı çıkartıyorlar. Yarın bir gün sokakta oynayan çocuklarımıza da zarar verip öldürürse bunun hesabını kim verecek. Bugün annesini öldüren bir deli yarın bizlere neler yapmaz. Biz kalkıp bunu öldürsek bize ceza verirsiniz. Lütfen bunu serbest bırakmayın" diye vatandaşlar, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.