Emniyetli ünlüler

2012 yılının ilk 8 ayında İstanbul Emniyeti'ne bir çok ünlü isim geldi. Gelenler arasında oyuncu da vardı, şarkıcı da, manken de...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2012 Güncelleme 15 Ağustos 2012, 00:00
Emniyetli ünlüler

İÇİNDEKİLER

2012 yılının ilk sekiz ayında çok sayıda ünlü isim Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi veya şikayette bulundu. Soluğu emniyette alan isimler arasında dizi oyuncusu, şarkıcı, manken gibi bir çok tanınmış sima var.

KADİR ÇÖPDEMİR (SUNUCU)
Beşiktaş'ta park ettiği cipinden fotoğraf makinesi çalınan Çöpdemir, 3 Şubat'ta Oto Hırsızlık Büro Amirliği'ne gelerek şikayette bulundu. Olayın gerçekleştiği yere yakın güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi ile hırsızlık anının saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı. Zanlı ise yakalanmıştı.

KAYA ÇİLİNGİROĞLU (İŞ ADAMI)
Çilingiroğlu, yapımcı Erol Köse'nin kendisi ve eski eşi Hülya Avşar hakkında sosyal medyadaki iddiaları üzerine açılan soruşturma kapsamında emniyete geldi. Çilingiroğlu ifadesinde, "Yazılarını internetten silmiş ancak şikayet dilekçemde görüntüleri var" diye Gayrettepe'den ayrılmıştı.

ADNAN ÖZTÜRK (G.SARAY BAŞKANVEKİLİ)
Bir Fenerbahçe taraftarının, "Galatasaray, Antalyaspor'dan Necati Ateş'i transfer ederken usulsüzlük yapıldı" şikayetinde bulunması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Adnan Öztürk, konu ile ilgili ifade vermişti. 29 Mart'ta Gasp Büro Amirliği' ne gelen Adnan Öztürk, emniyette tam 1.5 saat kalmıştı.

ALİ SUNAL (OYUNCU)
Sunal da sosyal medya mağduru olunca polise başvurdu. Ünlü oyuncu 20 Nisan'da, eski eşi Gökçe Bahadır'dan ayrılık sürecinde kendisine yönelik hakaretler gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu. Avukatıyla emniyete gelen Sunal, "Bir şikayetim oldu. Gereğini yaptık" açıklaması ile evinin yolunu tuttu.

EROL KÖSE (YAPIMCI)
Şarkıcı Bülent Ersoy'un şikayeti üzerine savcılık talimatı ile evindeki bilgisayarı ve cep telefonuna el konulan Köse, 27 Nisan'da Bilişim Suçları'na gelerek içeriklerinde suç unsuru bulunmayan eşyalarını teslim aldı. Köse çıkışta, "Ersoy'a kapak oldu" açıklamasında bulunarak magazin gündemine oturmuştu.

NİHAT DOĞAN (ŞARKICI)
Ünlü şarkıcı, 26 Haziran'da emniyete uğramak zorunda kaldı. Sosyal medyada yazar Ahmet Hakan'a hakaret ettiği iddiasıyla ifade veren Nihat Doğan, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde iki saati aşkın süre geçirdi. Nihat Doğan çıkışta, bir hafta sonra Ahmet Hakan hakkında karşı şikayette bulunacağını ifade etmişti.

ASENA (ORYANTAL)
Yaklaşık bir ay önce cep telefonuna gelen tehdit mesajının ardından Gasp Büro Amirliği'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Asena, polis tarafından kendisine verilmek istenen korumayı reddederken, gözaltına alınan S.A. isimli şahsın mesajları yanlış numaraya gönderdiği tespit edildi. Şahıs serbest bırakıldı.

ŞEBNEM SCHAEFER (MANKEN)
Emniyetin 2012 yılındaki son ünlüsü, 7 Ağustos'ta Bilişim Suçları'na gelen manken Schaefer oldu. Schaefer, izinsiz olarak fotoğraflarını kullanan ve fotoğrafları üzerinden reklam alarak haksız kazanç sağlayan pornografi içerikli internet sitelerini şikayet etti. Ayrıca ismiyle açılmış sahte profilleri de bildirdi.

ZEYNEP MANSUR (ŞARKICI)
Mansur, sosyal medya sitelerinde şahsı adına açılan 39 sahte hesap için savcılığa suç duyurusunda bulundu. 19 Haziran'da ise Bilişim Suçları'na gelerek ifade veren şarkıcı, "Şahsım adına izinsiz konuşma ve duyuru yapıyor, fotoğraflarımı paylaşıyorlar. Önüne geçemiyorum" diyerek emniyetten ayrılmıştı.

SERAY SEVER (OYUNCU)
5 Nisan'da Gayrettepe'ye gelen Seray Sever de Bilişim Suçları Büro Amirliği'ne çıktı. Sever, sahibi olduğu yapım şirketine, aşk yaşadığı bir işadamının sponsor olduğu yönünde çıkan haberle ilgili bir siteden şikayetçi olmuş, "Yalan bir haberle ilgili şikayetimiz vardı. İyi ki bilişim polisi var" demişti.