Redhack'e Mossad desteği

Ay Yıldız Tim'in sözcüsü Mehmet İshak Telli, Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarımıza saldıran Redhack adlı hacker grubunu, TAKVİM'e anlattı: İsrail ve birkaç ülkenin istihbarat servisi, Redhack'le çalışıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2012 Güncelleme 17 Temmuz 2012, 01:22
Redhack’e Mossad desteği

İÇİNDEKİLER

Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerine saldırarak çökerten RedHack Grubu'nun arkasında istihbarat örgütlerinin olduğu ortaya çıktı. Dünyada 10 binden fazla hacker üyesi bulunan Türk Ay Yıldız Tim'in sözcüsü Mehmet İshak Telli, TAKVİM'e çok özel açıklamalarda bulundu. İşte Telli'nin sözleri:
Yaptığımız çalışmalarda RedHack'ın arkasında başta İsrail olmak üzere, Belçika, Hollanda ve Avusturya'nın istihbarat örgütlerinin bulunduğunu belirledik. Bunu da bir rapor ile ilgili yerlere ilettik.

PKK DA ÜYE OLDU
Bu istihbarat örgütleri, RedHack'ın özellikle bölücü terör örgütü üyesi PKK'lı hackerları kullanıyorlar. Nitekim biz yaptığımız çalışmalarda, bölücü örgütün üyesi hackerların Redhack üyesi olduğu ve onlar adına çalıştığını belirledik.
Türkiye'de bulunan bazı kurum ve kuruluşlara yapılan siber saldırıların bundan sonra da devam edeceğini tespit ettik. Türkiye'ye yapılan saldırılar, başta yabancı ülkelerin istihbarat örgütleri olmak üzere, bazı zengin ve nüfuslu kişilerin, iktidara muhalif bazı siyasilerin ya da yurt içi ve yurt dışında bulunan yazılım yapan büyük şirketlerin isteği üzerine yapılıyor.
Bunun yanında devlet sitelerine yapılan siber saldırıların arkasında program satan büyük şirketlerin olduğu tesbit edildi. Çarkın işleyişi ise şöyle. Devlet sitelerine büyük şirketlere hackerlar tarafından siber saldırılar yapılıyor. Firmalar saldırıya uğrayan sitelere güvenlik programları satarak bu saldırıları önleyebileceklerini vaad ediyor. Ay Yıldız Tim, internetin kirli yüzünde milyonlarca dolar döndüğünü açıklayarak Türk halkını bu konuda uyarıyor.
RedHack'in son olarak Dışişleri Bakanlığımızı hacklemesi, Ayyıldız Tim olarak bakanlıklarımızı ve bir çok gurubu uyarmamııza ragmen webmasterların güvenlik önlemleri almamaları sonucu yaşandı.

DOSYALARI YAYIMLADI
RedHack, Akıncılar adlı hacker grubunun, RedHack'i ve eylemlerini destekleyen akademisyen ve yazarların kişisel bilgilerini yayımlamasına tepki gösterdi ve karşı eylem yapacağını açıkladı. RedHack, 'Ta en başından başlayarak bugüne kadar elimize ne geçtiyse sansürsüz yayımlayacağız" dedi. Akademisyen ve gazetecilere ait bilgileri yayımlayanlara da kendileriyle aynı muamelenin yapılmasını isteyen RedHack, önceki gece 00.30 itibariyle 77 megabyte boyutundaki txt dosyasında ihbarcıların sansürsüz dosyasını internete yüklemeye başladı. Bu dosyada Türk polis muhbirlerinin adları olduğu iddia edildi.

MEVLÜT YÜKSEL