Saray firarisi

Tansu Çiller'in yalısını soyan Yavuz Kutlay, İstanbul Adliye Sarayı'ndan firar etti. Daha önce 2 kez hapisten kaçan hırsızın, adliyeden yardım aldığı iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2012 Güncelleme 05 Mayıs 2012, 00:30
Saray firarisi

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın en büyük adalet sarayında firar skandalı... Eski Başbakan Tansu Çiller ile G.Saray'ın eski yöneticisi Cemal Özgörkey'in yalılarını soyan azılı ve sabıkalı hırsız Yavuz Kutlay, önceki gün Silivri Cezaevi'nden yargılanmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

HER YER ARANDI
Burada 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 15.00'teki duruşmaya jandarma eşliğinde katılan azılı hırsız, çıkışta bir anda ortadan kayboldu. Adliyenin kalabalık olmasından da faydalanan Kutlay'ın ana kapıdan çıktığı belirtildi. Adliye Sarayı'nda ki tüm çıkışlardaki insanların tek tek bakılarak ve adliye içindeki tüm katlardaki kadın ve erkek tuvaletleri arandı ancak Kutlay'a ulaşılamadı. Asayiş Şubesi, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü polislerini yanı sıra adliye polisi ve jandarma ayrı ayrı soruşturma başlattı.

İZİNİ KAYBETTİRDİ
Soruşturmanın en önemli ayağı ise azılı hırsızın adliye içinden kimler tarafından yardım gördüğü ve kısa sürede izinin kaybettirildiği üzerine yoğunlaştı. Çünkü polise göre, Adliye Sarayı içinde ve dışında firara yardım edenler var.

KENDİNİ İHBAR ETMİŞTİ
Yavuz Kutlay, 10 Ocak 2005'te Tansu Çiller'in Yeniköy'de bulunan yalısına girdi. Yalıdan, 2 inci gerdanlık, 1 tek taş pırlanta yüzük, altın erkek saati, 4 küpe ile 3 altın kol düğmesi çalan hırsız, bu suçtan yakalanmadan cezaevine girmek için kurnazca bir plan yaptı. Plana göre, azılı hırsız Yavuz Kutlay, kapkaç yapıp kendini ihbar etti. Ancak polisin araştırması, azılı hırsızın bu planı ortaya çıktı ve tutuklandıktan sonra Tansu Çiller'in yalısını soyan kişi olduğu ortaya çıktı. Azılı hırsız Yavuz Kutlay'ın daha önce 2 kez de hapisten firar ettiği açıklandı.

MEVLÜT YÜKSEL