Son baskı!

Bakıcısının eşi tarafından öldürülen Ece'nin dedesi konuştu: Asıl suçlu, kocasına 'Senin yüzünden çocuk bakıyorum' diye baskı yapan bakıcıdır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2012 Güncelleme 10 Nisan 2012, 00:00
Son baskı!

İÇİNDEKİLER

İzmir'de, eşinin baktığı Ece Uslu'yu (7) boğarak öldüren Salih Ak'ın, cinayeti "karısının baskısı" sonucu işlediği iddia edildi. Yasemin-Emin Uslu çifti, tek çocuları olan Ece için emekli öğretmen Saliha Ak'ı bakıcı olarak tuttu. Cumartesi sabahı, küçük kıza bakan Saliha Ak, yatakta uyuyan Ece'nin hareketsiz halde yatmasından şüphelendi. Doktora götürülen küçük kızın boğularak öldürüldüğü tespit edildi.
Olayla ilgili Saliha Ak'ın eşi Salih Ak gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden ve psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Salih Ak, "Ece uyurken aklıma kötü düşünceler geldi. Onu yastıkla boğarak öldürdüm" dedi. Sinir krizleri geçiren Uslu çifti, ilaçla sakinleştirilmeye çalışılırken, Ece'nin dedesi Abdurrahim Uzun, ilginç açıklamalarda bulundu. Uzun, "Asıl suçlu bakıcı Saliha Ak'tır. Kocasına sürekli 'Senin yüzünden çocuk bakıyorum' diye baskı yapıyormuş" dedi. Katilin daha az ceza almak için deli numarası yaptığını da sözlerine ekleyen Uzun, "Psikolojik rahatsızlıkları bulunan bir kişi 10 yıldır site yöneticiliği yapar mı?" diye konuştu.

TRAVMA ÖNLEMİ
Ece'nin öğretmen olan amcası Ajlan Uslu ise "Ece'yi emekli öğretmen olduğu için Saliha Ak'a emanet ettik. Ece bakıcı çifti çok seviyordu. Bu ülkede öğretmenlerden başka kime güvenecektik" diye isyan etti. Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü, Ece'nin sınıf arkadaşlarının acı olaydan etkilenmemesi için Nedret İlhan Keten İlköğretim Okulu'na 5 psikolog gönderdi. Veliler ise "Çocuklarımıza bir şey olacak diye korkuyoruz" dedi.

Tolga TEKİN