Kozmik ölüm

Yarbay Öğreten, Fenerbahçe Orduevi'nde kafasından vurulmuş halde bulundu. Şok ölümden geriye kalan ise komutanın suç duyurusuydu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2012 Güncelleme 22 Şubat 2012, 02:08
Kozmik ölüm

İÇİNDEKİLER

Adı Ergenekon ve Balyoz davalarına konu olan İstanbul'daki Fenerbahçe Orduevi, korkunç bir ölümle sarsıldı. 66'ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı Topkule Kışlası'nda İstihkam Şube Müdürü olarak görev yapan Yarbay Aşkın Öğreten, 31 Ocak sabahı Fenerbahçe Orduevi Lojmanları'ndaki dairesinden çıktı. Öğreten, bordo renkli aracına doğru yöneldi. Ancak bir süre sonra otoparktan kurşun sesleri geldi. Sesler üzerine Öğreten'in evinde misafir olan annesi ve eşi otoparka indi. Oğlunu kanlar içinde bulan anne aracın kapılarını açmak istedi. Ancak aracın kapıları kilitliydi. Bunun üzerine eve geri dönen anne, yedek anahtarla kapıları açtı. Kanlar içindeki Öğreten, hemen GATA'ya kaldırıldı. Ancak Yarbay Öğreten, 4 Şubat'ta hayatını kaybetti.

' TEDAVİ GÖRÜYORUM'
Peki esrarengiz ölümün nedeni neydi? Ekipler bu soruya cevap bulmak için harekete geçerken Öğreten'in görev yaptığı komutanlıkta yaşanan bir yolsuzlukla ilgili olarak suç duyusunda bulunduğu ortaya çıktı. Öğreten suç duyurusunda, görev yaptığı komutanlığa usulsüz olarak binlerce kamyon toprak dökümü yapıldığını, olaya adının karıştırıldığını, yukarıdan gelen baskılara dayanamadığını ve bir süredir GATA'da psikolojik tedavi gördüğünü yazdı. Öğreten, usulsüzlüğün sorumlusu olarak da İstihkam Albay Ş.T.'yi gösterdi. Savcılık, Öğreten'in ölümünün intihar mı yoksa cinayet mi olduğunu araştırıyor.

'İHALELERLE İLGİLİ SORUNLAR VARDI'
Yarbay Aşkın Öğreten'in Japon eşi Yoko Öğreten ise olay anını şöyle anlattı: "Olay günü silah sesiyle uyandım. Gözlerimi açtığımda eşimin yanımda olmadığını gördüm. Eşimin annesi de evdeydi. Hemen evin otoparkına koştuk. Aşkın kanlar içindeydi. Yanında bir yastık vardı. Bu yastığı kafasına ses çıkmasın diye koymuş olabilir. Silah da kendi silahıydı. Görev yaptığı yerde ihalelerle ilgili olaylar olmuştu. Eşim bana pek anlatmazdı."

* Yarbay Öğreten, Fenerbahçe Orduevi'nde esrarengiz bir şekilde yaşamını yitirdi. Öğreten'in aracında bulunan yastık ise incelenmeye alındı. Yastığın üzerinde bulunan kurşun deliği, "cinayet" ihtimalini güçlendirdi.