Güneş molası

Haftalardır tüm yurdu etkisi altına alan kar, bugün ve yarın yerini sıcak günlere bırakacak. Ancak beyaz çile, salı günü yine hakimiyeti ele alacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2012 Güncelleme 11 Şubat 2012, 02:07
Güneş molası

İÇİNDEKİLER

Son yılların en soğuk günlerini yaşayan Türkiye'ye hem iyi, hem de kötü haber geldi. Uzmanlar, vatandaşın hafta sonunu güneşle barışık geçireceğini belirtirken salı günü ise yeniden kar yağışının kendisini göstereceğini kaydetti. Özellikle bembeyaz bir örtüyle kaplanan İstanbul'da, hava sıcaklığının yarın 11 dereceye ulaşacağı ancak daha sonra ani düşüşler yaşanacağı vurgulandı.

7 BİN KÖY YOLU KAPALI
Öte yandan yoğun kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkisini dün de sürdürdü. Karadeniz'de dev dalgaların oluşturduğu fırtına yerini kara bıraktı. Birçok ilde eğitime bir gün ara verildi. Ülke genelinde 30'u aşkın şehre bağlı 7 binden fazla köyün yolu ulaşıma kapandı. Trakya'yı da esir alan kar, özellikle Kırklareli'nde hayatı felç etti. Demirköy ilçesinde, kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı. Muğla'nın Milas ilçesindeki Akgedik ve Geyik Barajları, aşırı yağışlar nedeniyle taştı.

EVLERİN ÜZERİNİ KAR KAPATTI
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar kalınlığı yer yer 2 metreye ulaşınca tek katlı toprak evler kar altında kaldı. Hakkari-Şırnak karayoluna da 6 ayrı noktaya çığ düştü. Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde ise 4 katlı binanın çatısı aşırı kardan çöktü.

Zeynel YAMAN-Mustafa KAYA