Destici: Dink kararı çok tuhaf bir karar

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kamuoyu vicdanını yaralayan Dink kararını, "tuhaf" bir karar olarak nitelendirdi.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 20 Ocak 2012, 17:01
Destici: Dink kararı çok tuhaf bir karar

İÇİNDEKİLER

Destici, "Kararı veren hakim, tuhaf bir şekilde kendi verdiği karardan memnun olmadığını söyledi. Savcı, yeterli delillerin olmasına rağmen mahkemenin kendilerini tatmin edecek bir karar vermediğini belirterek, hakimi suçladı. Sonucu hep birlikte takip edeceğiz. Örgütlü şebeke tarafından işlenmişse bunun bulunup ortaya çıkarılması herkesin beklentisidir." dedi.

Dink kararı sonrası provokasyonlara dikkat çeken Destici, "Dink hadisesi, Türkiye düşmanları tarafından kullanılıyor. Burada tezat var. Dink eylemlerinde Ergenekoncu, PKK'lı ve aşırı uç solcular var. Samimi duygularla olayın üzüntüsünü yaşayan, açığa çıkmasını isteyen insanlarımız provokatif grupların içerisinde de yer almasın." diye konuştu.

Destici, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu ile birlikte partisinin Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan'ın, dün vefat eden babası Süleyman Akdoğan'ın cenaze törenine katıldı. Destici, Reşadiye Camii'ndeki cenaze töreni ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Agos Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayı davası sonucuyla ilgili olarak artık Türkiye'de hukuki süreçlerin çok farklı yaşanmaya, değerlendirilmeye, yorumlanmaya başlandığını söyledi.

"Artık tuz koktu. Tuz'un koktuğunu çok rahat görüyoruz" diyen Destici, şöyle dedi: "Davanın hakimi, savcı neticeden memnun değil. Devlet erkânının tamamına yakınının vicdanı tatmin olmuş değil. Kamuoyu, medya ve özellikle birtakım lobilerin yargı üzerinde, kamuoyu üzerinde bir baskısı var. Dolayısıyla kamuoyu, medya, yargı ve siyaset bundan etkileniyor. Yorumlarını buna göre yapıyor, şekillendiriyor."

Bu tür hadiselerin, olayların Türkiye'de yaşanmamasını istemediklerinin altını çizen Destici, "Çünkü bunlar en çok Türk insanı, Türkiye'nin imajı, birliğimiz, beraberliğimiz zarar görüyor. Kısacası bu ülkede yaşayan bizler zarar görüyoruz. Biz bu tür hadiselerin hiç bir zaman yaşanmasını istemiyoruz. Herkesin dininde, vicdanında, düşüncesinde özgür olarak yaşamasını, bunları yaşatmasını savunuruz. Terörü ve şiddeti bulaşıncaya kadar." şeklinde konuştu.

"SAVCI, HAKİMİ SUÇLUYOR, HAKİM KARARDAN MEMNUN OLMADIĞINI BELİRTİYOR"

Dink davasının, 5 yıl süren bir yargılama süreci geçirdiğini kaydeden Destici, şöyle konuştu: "Bir karar verildi. Söylediğim gibi tuhaf bir şekilde. Kararı veren hakim de kendi verdiği karardan tuhaf bir şekilde memnun olmadığını söyledi. Savcılar, hakimi suçladı. Yeterli delillerin olmasına rağmen, hakimin, mahkemeden kendilerini tatmin edecek bir karar vermediğini bildirdi. Neticede hukuki süreç devam ediyor. Olay temyize gitti. Hep birlikte tespit edeceğiz. Gerçekten burada örgütlü bir suç var mı? Bu gerçekten örgütlü bir şebeke tarafından işlenmişse bunun bulunup ortaya çıkarılması demokrasi, hukuk, birlik ve beraberlik adına hepimizin beklentisidir." açıklamasını yaptı.

"DİNK EYLEMLERİNİN İÇİNDE ERGENEKONCU, PKK'LI VE EN AŞIRI SOL GÖRGÜTLER VAR"

Destici, ancak, bu süreçte provokasyonlardan ve ortamı gerecek hareketlerden kaçınılması gerektiğine vurgu yaptı. Bu hadiseyi bahane ederek kamuoyu, medya, siyaset ve hukuk üzerinde baskı kurarak ortamı germek, insanları birbirine düşürmek, farklı bir şekilde hedefler göstermek, bu işin üzerinden Türkiye'yi zora düşürmek, Türk demokrasisini yaralamak için uğraşan çevrelerin var olduğuna işaret eden Destici, şöyle konuştu:

"Bunlardan, sokağa inenlere baktığımız zaman kimler olduğunu görüyoruz. Burada inanılmaz bir tezat var. Yani (Ergenekon, çete, örgüt) deniyor. Ama bakıyorsunuz (hepimiz Ermeni'yiz) diyenlerin içinde, Ergenekoncu olduğu bilinenler, PKK'lılar, en aşırı sol örgütler var. Dolayısıyla bunlar nasıl bir araya geliyor? Yoksa hepsi bunların bir örgüt mü? Bunlar mı yoksa asıl Türkiye'yi karıştıran? Bu sorulardan elbette bizim aklımıza geliyor."

Dink'in ölümünün de Türkiye'nin düşmanları tarafından, Türkiye'yi karıştırmak isteyenler tarafından çok acımasızca istismar edilerek kullanıldığına vurgu yapan Destici, "Burada samimi duygularla, bu olayın üzüntüsünü yaşayan, gerçekten bu olayın açığa çıkmasını isteyen insanların biraz daha fotoğrafa bakarak karar vermelerini ve provokatif grupların içerisinde de yer almamaları istiyorum." dedi.