"Örgüt sistemi Kürtlere değil Öcalan'a hizmet eder"

Giriş Tarihi 13 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 13 Ocak 2012, 15:11
Örgüt sistemi Kürtlere değil Öcalan’a hizmet eder

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da bugün görülen terör örgütü KCK'nın ana davasının duruşmasında, örgütün ideolojik alan merkezi sorumluluğuyla suçlanan sanık Ramazan Debe'den ele geçirilen bir belge delil olarak okundu. Örgütsel eğitim amaçlı düzenlenen 'kadro ve eğitim' belgesinde, KCK sisteminin Kürtlere değil teröristbaşı Öcalan'a hizmet eden bir yapı olduğu vurgulanıyor. Belgede, sistemin tamamen Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için inşa edildiği vurgulanıyor.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK ana davasının 35. duruşmasında, raporlu 41 sanık dışında bütün tutuklu sanıklar hazır edildi. Mahkeme başkanı, tutuklu sanık Ramazan Debe'nin ikametinde ele geçirilen belgeleri okudu. Terör örgütü PKK'nın akil adamlarının üzerinde çalıştıkları teröristbaşı Öcalan'ı kutsal biriymiş gibi gösterme üzerine yazdıkları belgeler ortaya çıktı. KCK sanığı Ramazan Debe'den ele geçirilen bir belgede, teröristbaşı Öcalan'ın Neolitik Çağ (Taş devri olarak da bilinir) devrim merkezi olan Şanlıurfa'da doğduğunu ve 7 yaşından itibaren mevcut yaşamı kabullenmeyerek özgür yaşam üzerine arayışlara girdiği belirtiliyor.

HER ŞEYİN MERKEZİNDE TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN VAR

Sanık Debe'den ele geçirilen, 'Kadro ve Eğitim' başlıklı belgede, Apocu ruhu taşımayan kimsenin PKK kadrolarında olmasının mümkün olmadığı, teröristbaşı Öcalan'ı sevmeyenin ise sempatizan dahi olamayacağı belirtiliyor ve bu kişileri değersiz olarak tanımlıyor. Yazılan yazıların tamamının merkezinde ise PKK ve Öcalan'ın olduğuna sık sık vurgu yapılıyor.

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, 120 sayfadan oluşan yazının bazı bölümlerini okumayacağını bildirmesi üzerine, sanık avukatları söz aldı. Mahkemeden delil dosyasındaki bütün belgelerin parça parça değil bir bütün olarak okunmasını ve neden okunduğunun sanık ve avukatlarına açıklanması talebinde bulundu. Savcı, 'Takdir mahkemenindir' şeklinde görüş bildirdi. Talep, mahkeme tarafından reddedildi. Belgelerin okunmasının ardından Mahkeme Başkanı Yılmaz, sanığa belge ve yazıların kendisine ait olup olmadığını sordu. Sanık, Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı.

Sanığın avukatları, müvekkillerinin Kürtçe savunma sırasında mikrofonun kapatılması üzerine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Kürtlerin hakları ile ilgili açıklamalarını hatırlattı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, "Onlar bizi ilgilendirmiyor. Yasa çıkarsınlar. Toparlayın ya da mikrofonu kapatacağım. Bu konuyu defalarca tartıştık." dedi.

Başkan Yılmaz'ın sözleri üzerine sanık avukatı, "İnsanları Türkçe konuşmaya zorluyorsunuz. Kürtçeyi yasaklıyorsunuz. Kapatın mikrofonu" dedi. Verdiği tepkiye rağmen Başkan, yeniden bir ara kararla Kürtçe savunma talebini bir kez daha reddetti.