Savaş bitti

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov, TAKVİM'e konuştu: Türkiye'deki Çeçen cinayetleriyle ilgim yok. Savaş istemiyorum, huzurlu bir ülke için çalışıyorum.'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2011 Güncelleme 30 Aralık 2011, 01:21
Savaş bitti

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de öldürülen muhalif Çeçen cinayetleri ile gündeme gelen Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, TAKVİM'e açıklamalarda bulundu... İşte siyah çeçen üniforması, boynunda tesbihi ve yakasındaki ay-yıldız rozetiyle Kadirov ve merak edilenleri:

* Türkiye'deki Çeçen cinayetlerin arkasında olmam söz konusu değil. Biz onları dinsiz ve şeytan olarak tanımlıyoruz. Muhammed Daudov'u çatışmada esir almıştım. Şu an Başbakan Birinci Yardımcısı. Öldürmek isteseydim, öldürürdüm.

* Türkiye'deki Çeçenler aslında birbirini öldürdü. Çünkü bunların yapacağı başka iş yok. İstihbaratımıza göre cinayetlerin nedeni aralarındaki para meselesi. Bunlar zamanında bu faaliyetleri Çeçenistan'da da yaptılar. T.C. kanunu ne gerekiyorsa yapmalı. Hem biz hem de siz bu büyük beladan kurtuluruz.

* Grozni'deki organizasyon doğumgünü partisi değildi. O günkü açılış da benim doğum günü için yapılmış açılış değildi. Grozni ve Gençlik Günü'ydü. Dolayısıyla bu arkadaşlar da oradaki şenliklere katıldı. Sizce bunda ne var? Bundan sonra böyle şahısların buraya gelmemesi için de çalışacağım.

* Bundan sonra Grozni sokaklarında değişik kadın tiplerini göreceksiniz. Kapalı kadın da mini etekli kadın da olacak. Ben Müslüman ve Çeçenim, bununla da gurur duyuyorum. Kanunlarımıza zorlama yok. Çeçen kadınlarımıza ve kız kardeşlerimize, 'Lütfen İslami gereklere göre yaşayın' diye çağrıda bulundum. Benim ailem, benim kızlarım, benim kardeşimin, ağabeyimin kızları da İslami gereklere göre hem başı örtülü.

* Biz artık savaşmak istemiyoruz. Başkaları savaşsın. Bizim çocuklarımız bilim adamı olsun, doktor olsun, sporcu olsun, futbolcu olsun istiyoruz. Bundan sonraki savaşlarımız ringde olsun, minderde güreş olsun. Halkıma mutlu bir hayat vermek istiyorum.

*
Hem Rusya Federasyonu'nda hem de İslam dünyasında iyi bir yer edindik. Çeçenistan'da binlerce cami, yüzlerce medrese var. Eğer İslam'a karşı herhangi bir hareket olursa, buna ilk karşı çıkan kişi ben olurum.

ERDOĞAN ÇOK BÜYÜK DEĞER
Kadirov, Başbakan Erdoğan'a da övgüler yağdırdı. Kadirov, "Ben Türkiye'de resmi ziyarette bulunurken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ve Başbakan Erdoğan'la görüşmemiz oldu. Bence Başbakan Erdoğan, tüm İslam alemi için çok büyük bir değer. Çünkü, son çıkışları, politikasıyla, İslam alemi için hem siyasi hem ekonomik ve sosyal katkıda bulundu. Kendisine Allah'tan yardım diliyorum" dedi.

MEVLÜT YÜKSEL