Eşsiz karar!

Sevgilisini döven Zafer Y. hakimden kaçamadı. Öfkeli adam şu cezalarla karşı karşıya kaldı: Tedbir nafakası ödeyecek, ev kadına tahsis edilecek!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2011 Güncelleme 09 Aralık 2011, 02:18
Eşsiz karar!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan kadına şiddet, bu kez önemli bir yaptırımla karşı karşıya kaldı. Emsal teşkil edecek olay, Ankara'da yaşandı. Zafer Y., gayri resmi olarak H.S. adlı kadınla yaşamaya başladı.

Ancak çift arasında bir süre sonra tartışmalar çıktı. Bunun üzerine H.S., kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle Zafer Y. hakkında suç duyurusunda bulundu. Başvuruyu değerlendiren Ankara 11. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ ise kadının, Zafer Y.'nin şiddetine maruz kaldığı kanaatine vardı.
Hakim Karadağ, Zafer Y. hakkında, bir dizi tedbir alınmasına hükmetti.

YANINA YAKLAŞAMAYACAK
Hakim Karadağ, Zafer Y.'nin 6 ay süreyle şu kurallara uymasına karar verdi: Çiftin beraber kaldığı ev, şiddet gören kadına tahsis edilecek. Zafer Y., eve ve kadının iş yerine yaklaşamayacak. Ayrıca resmi nikahsız eşini iletişim araçlarıyla rahatsız edemeyecek. Kadına karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunamayacak. Zafer Y.'nin silah veya benzeri araçları, kolluk kuvvetleri tarafından alınacak. Zafer Y., şiddet uyguladığı H.S. adlı kadına aylık 300 lira tedbir nafakası ödeyecek.

'GENİŞ YETKİLER VERİYOR'
Türk Ceza Kanunu Kadın Platformu kurucularından avukat Hülya Gülbahar ise kararın doğru olduğunu söyledi. Gülbahar, şunları söyledi: "Koruma kararının verilmesi için medeni nikahlı olmak, aynı çatı altında yaşamak, hatta yakın ilişki bile gerekmiyor. Bunlar, tedbir için ön şart olarak ileri sürülemez. Türkiye'nin onayladığı Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesine İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi de bunu öngörüyor. Bu yasa doğru uygulandığında yargıçların eline şiddeti önlemede, şiddet uygulayan bireyi caydırmada son derece geniş yetki veriyor. "