300 engelliye simit camekanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından noter huzurunda yapılan çekilişle 300 engelliye simit camekanı verildi...

Giriş Tarihi 09 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 09 Aralık 2011, 18:59
300 engelliye simit camekanı

İÇİNDEKİLER

Kocatepe Kültür Merkezi'nde simit camekanı sahibi olmak için başvuruda bulunan 829 kişi arasında kura çekilişi yapıldı. Kura sonucu 300 engelli vatandaşa simit camekanı tahsis edildi.

Halk Ekmek Fabrikası tarafından düzenlenen dağıtım töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, "Bizler sizlerin Parlamentoda temsilciliğinizi, vekilliğinizi yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken de en büyük desteği sizlerden alıyoruz. 2005 yılında çıkartmış olduğumuz özürlüler yasası ile Türkiye'de bir ilki yapmış olduk. Bunun yansımalarını hepiniz gerek istihdamda gerek eğitimde gerekse evde bakım hizmetinde yaşıyor, görüyorsunuz" diye konuştu. Gürsoy, böyle bir projeyi uyguladığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkürlerini iletti. Daha sonra söz alan Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl de 2005 yılında özürlüler için bir kanun çıkarıldığını hatırlatarak, bu kanunun engellilere olumlu olarak yansıdığını anlattı. Cevdet Erdöl, "Sosyal Politikaları gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi güzel projelere, örnek gösterilebilecek projelere imza atıyor. Çok önemli projeler başlatıyor." dedi.

SİMİT CAMEKANLARI DEVREDİLEMEYECEK
Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar da simit camekanı alan engellilere uyarılarda bulunarak, camekanı alan engelinin mutlaka işin başında olacağını söyledi. İlkbahar, "Simit camekanları kesinlikle başkasına devredilmeyecek. Engelli satış yapamayacak derecede ise annesi, babası veya kardeşlerden biri, evli ise eşi veya çocuklarından biri ile camekanın başında olacak. Eğer yatalak durumda ise yine anne, baba veya kardeşlerden biri, evli ise eş veya çocuklarından birisi satış yapacak." dedi. Sözleşme gereği simit camekanlarının başkasına devredilemeyeceğini bir kez daha vurgulayan İlkbahar, engellileri eksik gramajlı simit satmamaları konusunda da uyardı. Daha sonra Noter huzurunda yapılan kura çekilişiyle camekan almaya hak kazanan 300 kişi belirlendi. 529 kişi ise yedek olarak tespit edildi.