Altın yumruk

Gülsüm Tatar ve Şemsi Yaralı, ringde rakipleri kadar hakem oyunlarıyla da mücadele etti. Ancak iki milli boksörümüz Rotterdam'dan altın madalya ile dönmeyi başardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2011 Güncelleme 30 Ekim 2011, 01:21
Altın yumruk

İÇİNDEKİLER

Hollanda'nın Rotterdam kentinde yapılan Büyük Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'ye iki altın madalya kazandıran Gülsüm Tatar ve Şemsi Yaralı, çok zorlu rakiplerle mücadele ettiklerini, ancak İstiklal Marşı'nı dinlettikleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Gülsüm Tatar, ''Bu şampiyonada rakiplerden çok hakemlerle mücadele etmek zorunda kaldım. Hemen her müsabakamda rakip lehine davrandılar. Benim hak ettiğim puanları vermekte oldukça zorlandılar" dedi.

ÖZGÜVENİM KAZANDIRDI
Rakiplerini bir bir dize getiren 81 kilo boksörümüz Şemsi Yaralı da en kritik müsabakasını şöyle anlattı: "Finalde Rus rakibim karşısında bir ara umutsuzluğa kapıldım. 'Asla yenemem' dediğim rakibimi, kendime olan güven duygum sayesinde yendim. Bu başarımızda şampiyona öncesi çok iyi bir hazırlık kampı geçirmemizin ve hocamızın katkısı büyük oldu. Şimdi hedefim, ikinci kez dünya şampiyonu olmak."

YENİ HEDEFİM OLİMPİYATLAR
Gülsüm Tatar, yeni hedeflerini şöyle açıkladı: "Birincisi dünya şampiyonasında bir kez daha altın alarak, 2012 Londra Olimpiyatları vizesini cebime koymak. İkincisi ilk kez olimpiyatlara alınan bayan boks tarihinde Türkiye'ye ilk altını kazandırmak.''

MORLUKLARIN ACISI GEÇTİ
Şemsi Yaralı'nın en büyük sıkıntısı yüzüne aldığı darbeler sonucu oluşan morluklar. Ancak o, yediği yumruklardan yılmıyor. "Kazandığın madalya her şeyi unutturdu. Yüzümde oluşan morluk ve şişlikleri bile hiç önemsemedim'' diyor.