İşte o mucize kurtuluşlar...

Depremin vurduğu Erciş'ten sabahın ilk ışıklarıyla müjdeli haberler gelmeye devam ediyor... İşte o mucize kurtuluşlar...

Giriş Tarihi 24 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 24 Ekim 2011, 15:29
İşte o mucize kurtuluşlar...

İÇİNDEKİLER

Van'da meydana gelen depremde en çok hasarın oluştuğu Erciş'in Cami Kebir Mahallesinde, çöken 6 katlı bir binanın enkazı altında kalan Yalçın Akay, cep telefonuyla 155 Polis İmdat hattını arayarak bulunduğu yeri tarif etti.

Polisin durumu ilettiği Sivil Savunma ekipleri, Akay'ı cep telefonuyla arayarak tam yerini tespit ettikten sonra çalışmaları başladı. Akay, ekiplerin çabalarıyla enkaz altından çıkarıldı. Sağ bacağından yaralanan Yalçın Akay, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

3 kişi daha kurtarıldı

Cami Kebir Mahallesi Alkanat Caddesi'ndeki 6 katlı binanın enkazında çalışmalarını yoğunlaştıran sivil savunma ekipleri, Erkan Gürbüz ile 3 ve 5 yaşlarında 2 çocuğa ulaştı. Enkaz altından çıkarılan Gürbüz ve çocuklar, ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı.



3 öğretmen kurtarıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Timi, Van'ın Erciş İlçesi'nde 4 kişiyi enkaz altından sağ kurtardı. Ekip, gece saat 01.00 sıralarında adının Yavuz olduğu belirlenen bir kişiyi göçük altından sağ çıkardı. Aynı binada çalışmalarını sürdüren Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi, deprem anında öğretmenlerin toplantı yaptıkları belirlenen zemin kata ulaştı. Sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Halil Öztemel, Tuğba Özbek ve Gül Karaçoban adlı 3 öğretmeni daha göçük altından kurtardı.

23 saat sonra çıkarıldı

Erciş ilçesinde görevli arama kurtarma ekipleri, Van Yolu caddesinde çalışma yaparken, bir kişinin beton yığınları arasında sıkıştığını fark etti. Kurtarma ekipleri, 23 saat enkaz altında kalan ve kimliğinin Salih
Bilendik (30) olduğu öğrenilen kişiyi, beton yığınları arasından sağ olarak çıkardı.

Bilendik, sağlık ekiplerince tedavisi için Erciş Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Salih Bilendik'in bir markette çalıştığı, ekmek siparişini teslim etmek için gittiği Van Yolu Caddesindeki evin depremde yıkılması sonucu enkaz altında kaldığı öğrenildi.



Sağ çıkarıldı yolda öldü

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde enkaz altından yaralı olarak çıkarılan Patnos Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yardımcı, ambulansla Erzurum'daki hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi.