Göster'iş!

Geçen yıl 1.5 milyon dolarlık elmasın çalındığı fuar bu yıl esktra güvenlik önlemleriyle korunacak. Ziyaretçiler 10 turnikeden geçirilip içeri alınacak. VIP konuklar ise 2 ayrı bölgede didik didik aranacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2011 Güncelleme 28 Eylül 2011, 00:00
Göster’iş!

İÇİNDEKİLER

İstanbul 13-16 ekim 2011 tarihleri arasında gösterişli bir etkinliğe sahne olacak. 33. İstanbul Jewelry Show, CNR Expo Fuarı'nda düzenlenecek. Ancak geçen yıl 1.5 milyon dolarlık elmasın çalındığı fuar bu yıl ekstra güvenlik önlemleriyle korunacak. Değerli mücevherlerin sergileneceği fuarda ziyaretçiler farklı aşamalardan oluşan güvenlik önlemlerinden geçirilecek. Milyonlarca TL'lik takıların sergilendiği her stantta en az 20 güvenlikçi bulunacak.

18 BİN KİŞİ GELECEK
Ziyaretçiler ise 10 turnikeden geçip içeri alınacak. VIP konuklar da 2 ayrı turnikede güvenlik aramalarına tabi tutulacak. 15 yaşından küçük çocuklar ile yaka kartı bulunmayanlar içeri alınmayacak. Takıların sergileneceği 2 salon da 24 saat boyunca kontrol odasından izlenecek. Sivil giyimli güvenlik ekipleri de fuar alanında hırsızlara nefes aldırmayacak. Ziyaretçiler, 15 turnikenin kontrolünden geçirildikten sonra dışarı çıkacak. Bu arada fuara 18 bin kişinin katılması bekleniyor.

GÖREVLİLERİ OYALADILAR
Peki CNR'ı teyakkuza geçiren hırsızlık nasıl yaşanmıştı. Geçen yıl yaşanan olay şöyle gelişmişti: 3 yabancı uyruklu kişi, 1.5 milyon dolarlık gerdanlığın sergilendiği stanta gitti. Bu sırada ikisi görevlileri oyaladı. Diğeri ise vitrinde sergilenen gerdanlığı aldı. Olayın ardından 3 kişi, kayıplara karıştı. Yapılan araştırmada ise çetenin 7 kişi olduğu belirlendi.

DUBAİ POLİSİ AYAKTA UYUDU
İstanbul'da gerdanlığı çalan 7 kişilik Filipinli çetenin ilk durağı Dubai oldu. Ancak Dubai polisi, haklarında İnterpol tarafından yakalama kararı bulunan çeteyi kaçırdı. Çünkü çete üyeleri uçaktan indiği sırada havaalanındaki polis, öğle tatili nedeniyle yerini terk etmişti. İşte 7 kişilik elmas hırsızları Dubai üzerinden elini kolunu sallayıp Filipinler'e gitti

DERİN HIRSIZLAR
Mücevher hırsızlığında ikinci büyük skandal ise Filipinler'in başkenti Manila'da yaşandı. Türk İnterpolü, Dubai'de polisin elinden kaçan çetenin en azından Filipinler'de yakalanması için ikinci girişimde bulundu. Ancak Filipin polisi, hırsızlara dokunmadı.

MEGAKENT'TE ELMAS TEYAKKUZU
125 karat zümrüt ve 100 karat pırlantadan oluşan gerdanlık, ortadan kayboldu.


Burçin GÖKTAN