Selamsız bayramı

Türkiye dün hem Ramazan, hem de Zafer Bayramını kutladı. Ama iki bayram bir araya gelince işler karıştı! Kimisi 9 gün tatili fırsat bilip kıyılara kaçtı. Kimisi akraba ziyaretlerine daldı. 30 Ağustos törenleri, yer yer sessiz kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2011 Güncelleme 31 Ağustos 2011, 00:00
Selamsız bayramı

İÇİNDEKİLER

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında resmi geçit töreni düzenlendi. Buradaki "Türk Yıldızları"nın gösterisi ise uzun süre alkışlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet protokolünün de yer aldığı törenlerde, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı F-16 ve F-4 uçakları ile "Solo Türk" ve Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi olan "Türk Yıldızları"nın gösterisi, izleyenlerin nefeslerini kesti.

Türkiye , Ramazan Bayramı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelmesi ile iki bayramı bir arada yaşadı. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camilere akın etti. Avlulara sığmayanlar sokaklara taştı. Okunan hutbelerde "Büyük Zafer"in 89'uncu yıldönümü nedeniyle şehitler için dualar edildi. Ayrıca Somali'deki açlık felaketi için yardım edilmesi çağrısında bulunuldu.

BÜYÜKŞEHİRLER COŞKULUYDU
Ardından bayramlaşmalar, akraba ziyaretleri birbirini kovaladı. Tabi bu arada 9 günlük resmi tatili fırsat bilenler, çoktan valizini toplamış, tatil beldelerini doldurmuştu. Ama bir tarafta da Zafer Bayramı kutlamaları vardı! İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde 30 Ağustos zaferi, kabalaklıklarla kutlandı. Fakat özellikle Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt gibi illerde törenlere ilgi azdı. Protokol, çoğu zaman boş sokakları selamladı.