Bozdağ'dan Kur'an kursu açıklaması

Kur'an kurslarında 12 yaşından küçük çocukların eğitim almasını yasaklayan düzenleme değişiyor.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 29 Temmuz 2011, 14:14
Bozdağ’dan Kur’an kursu açıklaması

İÇİNDEKİLER

ahaber.com.tr'nin haberine göre Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Kur'an kurslarına 12 yaş altındakilerin gitmesini yasaklayan düzenlemeyi değiştireceğiz" açıklaması yaptı.

Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bir baba, bir anne çocuğunu yazın her türlü kursa, etkinliğe rahatlıkla gönderirken, kendi dininin kitabını öğretmek istediğinde engelle karşılaşıyor. Bu, demokrasi ayıbıdır, hukuk ayıbıdır, insan hakları ihlalidir. Türkiye'yi bu ayıptan kurtarmak için gerekeni yapacağız. Bu uyduruk yasayı değiştireceğiz, bu sorunu çözeceğiz."

MESUT YILMAZ'IN ESERİYDİ

Yasak nedeniyle yıllardır 5. sınıfı tamamlamadığı için 12 yaşından küçük çocuklar Diyanet'e bağlı Yaz Kur'an Kursları'na kabul edilmiyordu. Sözkonusu yasak 22 Ağustos 1999'da Mesut Yılmaz başbakanlığındaki ANAP-DSP-MHP koalisyonunun yaz döneminde Meclis'i toplayarak çıkardığı yasa ile getirilmişti.

Millî Güvenlik Kurulu'nun 28 Şubat 1997 tarih ve 406 Sayılı Kararına Ek-A (rejim aleyhtarı irticai faaliyetlere karşı alınması gereken tedbirler) kapsamında Kur'an kurslarında 12 yaşından küçük çocukların eğitim alması yasaklanmıştı...

Mesut Yılmaz, Başbakan olduğu dönemde ayrıca çıkardığı bu kararlara karşı olanlar "siyasi hayatıma mal olsa da yapacağım" diye meydan okumuş ve imam hatiplilerin orta kısımlarını kapattırmıştı.

İşte o madde:

Genç nesillerin körpe dimağlarının öncelikle cumhuriyet, Atatürk, vatan ve millet sevgisi, Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma ülkü ve amacı doğrultusunda bilinçlendirilmesi ve çeşitli mihraklarin etkisinden korunması bakımından:

a-8 yıllık kesintisiz eğitim, tüm yurtta uygulamaya konulmalı.

b-Temel eğitimi almış çocukların, ailelerinin isteğine bağlı olarak, devam edebileceği Kuran kurslarının Millî Eğitim Bakanlığı sorumluluğu ve kontrolünde faaliyet göstermeleri için gerekli idari ve yasal düzenlemeler yapılmalıdır.