Polis para peşinde

Mali suçlarla mücadele eden polis bu kez kendi alacağının peşine düştü. Polise bağlı Ankara Sigorta 30 milyon lira prim borcunu ödemeyen acentalar hakkında icra takibi başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2011 Güncelleme 13 Temmuz 2011, 00:11
Polis para peşinde

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıl 114 acentesini kapatan ve 65 milyon TL zarar eden polise bağlı Ankara Sigorta'nın acentelerden 30 milyon TL alacağı ortaya çıktı. Polisin 30 milyon liralık prim alacaklarının yüzde 50'sini 3-4 acentanın oluşturduğu öğrenildi. 3-4 acentanın her ay sonunda şirkete ödemesi gereken primlerini yıllarca ödemeyerek sigortaya yaklaşık 15 milyon lira borç taktığı öğrenildi. Ankara Sigorta'yı dolandıran acentalardan tahsilat yapılması için icra takibi başladı. 220 milyon lira sermayesi bulunan Ankara Sigorta, sektördeki yüzde 2'lik pazar payını kısa vadede yüzde 5'e çıkartmayı ve kâr eder hale gelmeyi amaçlıyor. Yeniden yapılanmaya giden şirket "stratejik" ortaklıkla büyümeyi planlıyor. Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) yönetimi, Ankara Sigorta'ya bu konuda tam yetki verdi. Danışmanlık şirketleri aracılığı ile sigorta devi firmalarla temasa geçildi. Stratejik ortaklık için uluslararası portföye sahip köklü bir sigorta şirketi düşünülüyor.

81 MİLYON LİRA KÂR
Aktif varlıkları 817 milyon 222 bin 316 lira olan POLSAN'ın iştirakleri arasında Polsan Turizm, Poltek, Polsan İnşaat, Ankara Sigorta ile Polsan Portföy bulunuyor. Atasu, Boluda ve Polpet şirketlerine ortak olan POLSAN geçen yıl 81 milyon 452 bin 801 lira net kâr elde etti.

İKİ İSTASYON BULUNUYOR
2010'da üyelerine 367 milyon 139 bin 232 lira borç (kredi) veren POLSAN, akaryakıt, inşaat, turizm ve su sektörüne yatırım yaptı. Yeni kurulan Polpet Akaryakıt TP ile anlaşarak Yozgat Yerköy'de ilk akaryakıt istasyonunu açtı. Bunu Lüleburgaz ve Ankara'da yeni açılacak iki akaryakıt istasyonu izleyecek. POLSAN, Atasu A.Ş.'ye ait A.O.Ç. markalı su fabrikasına % 75 ortak oldu ve 26 milyon TL yatırım yaptı.

BOLU'DA AŞ PROJESİ
POLSAN'ın en büyük yatırımı, Bolu-Abant kavşağında 623 dönümlük araziye Highway Outlet projesi kapsamında kurulan BOLUDA A.Ş.'ye ortaklığıyla oldu. 74 milyon 958 bin 400 TL yatırım ile projenin yüzde 15 hissedarı olan POLSAN, 3 benzin istasyonu için OPET'le anlaştı. Sadece üç akaryakıt istasyonundan yıllık 20 milyon lira gelir öngörülüyor.

ALACAĞI 30 MİLYON LİRA
Ankara Sigorta'nın 30 milyon liralık pirim alacağının yarısı 3-4 acentadan kaynaklanıyor.
Yetkililer bu parayı icra yoluyla tahsil edecek...


Alper SANCAR