Üniversitelinin aşçılık umudu

İŞKUR'un düzenlediği 'iş garantili aşçılık' kursu büyük ilgi gördü... Başvuru yapanların büyük bir çoğunluğu ise üniversite mezunu gençler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2011 Güncelleme 20 Temmuz 2011, 14:02
Üniversitelinin aşçılık umudu

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan "iş garantili aşçılık" kursu, üniversite mezunlarının akınına uğradı.

7 SAAT TEORİK EĞİTİM
İşletme, Biyoloji, Arkeoloji, Çocuk Gelişimi gibi lisans programlarından mezun olan kişiler, "önü açık meslek" olarak tanımladıkları aşçılık kursuna başlarken, dünya mutfağından seçme yemekleri yapmayı öğrenen kursiyerlere günlük 15 lira da harcırah ödeniyor. Gazi Üniversitesi'nde üç ay sürecek aşçılık kursunda haftanın 6 günü yoğun bir eğitim programı uygulanıyor. Kursla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Mehmet Yeşiltaş, kursiyerlerin günde 7 saat, teorik eğitimin yanı sıra, uluslar arası doğrama, pişirme teknikleri, yemek süsleme, meyve ve sebzelerin yıkanması, saklanması gibi hususlarda kapsamlı bir eğitimden geçirildiğini söyledi.

İŞE İHTİYACIM VAR
Yusuf Atilla (İşletme mezunu 28 yaşında): Gazete ilanından İŞKUR'un kursunu gördüm.
Kendi iş yerim vardı, babamı kaybedince kapatmak zorunda kaldım. 'Yemek yapmayı seviyorum, neden olmasın' dedim. İş bulmak zor. Burada hem maddi açıdan destekleniyorsunuz hem de garantili iş bulma şansın var. Bu fırsat bir daha ele geçmez.

Mehmet Cem Tekiner (Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji mezunu): KPSS'ye girdim ama başarılı olmadım. Aşçılık önü açık bir meslek. Hem çok da keyifli...

Burcu ÇALIK