Azmin vizesi

Öğrenci vizesiyle geldiği Almanya'dan sınırdışı edilmek istenen Hakan Cengiz, Dilekçe Komisyonu'nda görülen ilk oturumda oybirliğiyle destek buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2011 Güncelleme 02 Temmuz 2011, 00:00
Azmin vizesi

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın vize inadını, Türk genci yenmeyi başardı! 29 yaşındaki Hakan Cengiz, 2007 yılından bu yana Main Bildung Kursu'nda yönetici olarak çalışıyor ve ek ders, uyum ve dil kursları veriyor. Ancak Almanya'ya öğrenci olarak geldiği için sadece "öğrenci ikametine" sahip olan Cengiz, oturma izni alamadı. Bunun üzerine genç adam, İdare Mahkemesi nezdinde davacı oldu fakat ne yazık ki mahkemeyi kaybetti. Mahkemeden sonuç çıkmasa da hakkını aramaktan vazgeçmeyen Hakan Cengiz, bu kez Dilekçe Komisyonu'na müracaat etti.

BAKAN'DAN YEŞİL IŞIK
Ve azminin karşılığında ilk raundu kazandı. Bavyera Eyaleti Dilekçe Komisyonu, Hakan Cengiz'in davasının son kararını verecek olan İstisna Komisyonu'nda ele alınmasına, 'oybirliğiyle' onay verdi. Türk genci Cengiz hakkındaki kararın oybirliğiyle alınması, İstisna Komisyonu'nda da olumlu bir karar çıkması şansını fazlasıyla yükseltti. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann da, komisyonun alacağı karara uyacaklarını bildirdi. Hakan Cengiz ise verdiği hukuk savaşını kazanacağına inandığını kaydetti.