Dis'canver'y

Bir ay önce iki kişinin düşerek yaralandığı Discovery isimli eğlence aracında, bir facia yaşandı. LYS'den sonra gittiği lunaparkta Discovery'e binen genç kız, birden emniyet kemeri açılınca yere çakıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2011 Güncelleme 21 Haziran 2011, 15:11
Dis’canver’y

İÇİNDEKİLER

İstanbul Küçükçekmece'de, lunapark faciası yaşandı. Pazar günü Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 18 yaşındaki Hatice Ataman, sınavın ardından stres atmak için akrabası Seda Afşit (23) ve 2 arkadaşıyla beraber Kavaklı Lunapark'a gitti. Gençler Discovery adlı araca binmeye karar verdi.
Ancak Seda Afşit, son anda korkarak vazgeçti. Hatice ise Sevim Türe (22) ve Zeynep Türe'yle (17) birlikte bindi. Ancak Discovery'nin demir emniyet kemeri, cihaz 30 metre yükseklikteyken açıldı. Talihsiz Hatice, aşağı düştü. Yanındakiler de emniyet aparatları açıldığı halde son anda koltuklarındaki demire tutunarak düşmekten kurtuldu.

AİLESİ ŞİKAYETÇİ
Olayın ardından yerde kanlar içinde kalan genç kız, hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı. İddiaya göre Discovery'e binen üçlü, araç çalıştığında boyunlarından aşağıya geçen demir emniyet kemerinin çalışmadığını farketti. Durumu aşağıda bekleyen Seda Afşit'e bağırarak bildirdiler. Seda da "Durdurun" diye bağırdı ama çok geçti. Araç çalıştıktan 2 dakika sonra Hatice, yere çakıldı. Babalar Günü'nde evladını kaybeden baba Halit Ataman ise "İçim yanıyor" dedi. Acılı baba, şikayetçi olacağını da söyledi.

GÖZYAŞI DİNMİYOR
Acılı baba Halit Ataman, korkunç bir kazaya kurban giden biricik kızının ardından sürekli gözyaşı döküyor...

SABIKALI
Salıncak gibi sallanan ve kendi etrafında dönen Discovery'de, daha önce de benzer olay yaşanmıştı. 20 Mayıs'ta, cihaz havalandığında, emniyet kemerinin açılmasıyla Bilun K. (17) ve Aykut G. (17) yere düşerek yaralanmıştı. Lunapark yetkililerinin bu kazanın ardından oyun konsolunu değiştirdikleri iddia edildi. Yine Kağıthane'deki bir başka lunaparkta, 06 Aralık 2008'de benzer bir kaza yaşanmış, Yeşim Karabulut (14), düşerek ağır yaralanmıştı.


Deniz DERİN-Mesut ALTUN