Yarın düğünü vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2011 Güncelleme 13 Mayıs 2011, 00:00
Yarın düğünü vardı

İÇİNDEKİLER

Kanlı eller Türkiye'nin yüreğine ateş düşürdü. Şırnak'ın Silopi ilçesinde Polisevi'nin arkasındaki nöbet kulübesine teröristlerce açılan ateş sonucu Gökmen Şimşek (25) ve Muharrem Ünlü (29) şehit oldu. Acı haber Şimşek'in Edirne'deki, Ünlü'nün ise Çorum'daki baba ocağını yaktı.

ACI DAVETİYE
Şehitlerin hikayeleri ise acıyı ikiye katladı. Şehitlerden Şimşek, biyoloji öğretmeniydi. 2 yıl önce polislik sınavına girdi ve 1.5 ay önce de Şırnak'ta göreve başladı. Ece Yalçıntaş ile nişanlı olan Şimşek dün izne ayrılacaktı. Çünkü bugün kına gecesi yarın da düğünü olacaktı. Duyma engelli anne Hülya Şimşek, acı haberi oğlunun düğün davetiyesini dağıtırken aldı. Nişanlısının şehit olduğunu öğrenen Ece Yalçıntaş ise sinir krizi geçirdi.

ÜNLÜ, TÜRKÇE ÖĞRETMENİYDİ
Acı, saldırıda şehit olan diğer polis memuru Muharrem Ünlü'nün (29) memleketi Çorum'da da yankılandı. Ünlü de silah arkadaşı Şimşek gibi öğretmendi. 2 yıl önce sınava girip polis olan Ünlü, 9 ay önce Silopi'ye tayin edilmişti. Ünlü'nün şehit haberi, baba evini yasa boğdu. Annesini gırtlak kanserinden kaybeden şehidin babası Abdullah Ünlü (60), fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şehit için Kaymakamlık bahçesinin önünde tören düzenlendi. Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın da katıldığı törenin ardından şehit polis Ünlü'nün cenazesi, Kozören Köyü'nde defnedildi.