Paşa paşa hapse

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin sembollerinden biri haline gelen Ayşe Paşalı cinayeti davasında ibretlik ceza verildi. Mahkeme, karısını öldüren cani kocayı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2011 Güncelleme 13 Mayıs 2011, 00:00
Paşa paşa hapse

İÇİNDEKİLER

Kadın cinayetlerinin örnek ismi haline gelen Ayşe Paşalı davasından, herkese örnek bir karar çıktı. Eski eşi Ayşe Paşalı'ya sağlığında tecavüz eden, sürekli döven ve en sonunda 10 yerinden bıçaklayarak öldüren İstikbal Yetkin, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli, son söz olarak, "Eşimi çok seviyorum, pişmanım" diyen Yetkin'in cezasında iyi hal ve tahrik indirimi yapmadı. Birçok sivil toplum örgütü ve medyanın yakından takip ettiği duruşmada, Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, sanığa, "Vicdansız herif, 10 kez bıçaklarken de mi çok seviyordun? Katil, adi adam" diye tepki gösterdi.

'BİZİ DE TEHDİT EDİYOR'
Duruşmayı izleyen Paşalı'nın küçük kızı Busegül Yetkin fenalaşırken, büyük kızı Burcu, babasına, "Hâlâ bizi tehdit ediyor. Şerefsiz katil" diye bağırdı. Emsalleri arasında, 4 ay gibi kısa bir sürede sonuçlanan dava sonrasında Burcu Yetkin, "Babam hak ettiği cezayı aldı, mutluyum" dedi. Kararı "zafer" olarak nitelendiren Yetkin, "Umarım örnek olur. Babamın tehditleri yüzünden suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

4 AYDA BiTTi
7 ARALIK 2010'da öldürülen Ayşe Paşalı'nın cinayet davasının ilk duruşması 20 Ocak 2011'de yapıldı. Dün verilen karar ile birlikte Paşalı davası 4 ay içinde jet hızıyla sonuçlandı.

ÖRNEK KARAR
Paşalı ailesinin avukatlarından Elif Kabadayı Tatar da, kararın diğer örneklerine göre çok daha hızlı verilmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

BODRUM'DA KANLI PROTESTO
8 Mart Bodrum Kadın Grubu üyeleri, Belediye Meydanı'nda kadın cinayetlerini protesto etti. Taksim'de de kadınlar, "7/24 Nöbetteyiz" eylemi yaptı.

'HAKİMİ TEBRİK ETMEK İSTERİM
İstikbal Yetkin'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması ve davanın 4 ayda sonuçlanması hukukçuları ve kadın hakları savunucularını sevindirdi. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Aydeniz Alisbah Tuskan, kararın emsal olabileceğini belirterek, "Daha önce benzer bir ceza verildiğini duymadım. Hakimi tebrik etmek isterim" dedi. Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç ise "Adalet, böyle işlediğinde anlamlı oluyor" diye konuştu.