Tam siber ileri

Türkiye sanal teröristlere karşı "siber güç" kurdu. Bu kapsamda süper beyinlerden oluşan 8 kişilik bir ekip oluşturuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2011 Güncelleme 09 Mayıs 2011, 02:44
Tam siber ileri

İÇİNDEKİLER

YÜZYILIN buluşu olan internet, sanal güç için de yol gösterdi. İşte Türkiye de savunma alanında bir ilke imza attı ve kendi siber ordusunu kurdu. Bu kapsamda dünyanın ve Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden mezun olan 30 kişi, tek tek incelendi. İnceleme sonrası 8 uzman personel, Siber Komutanlık'ta görevlendirildi. Siber tim personeli, bilgisayar ve istihbarat konusunda uzman kişiler arasından seçildi. 3 ay süreyle yoğun eğitim alan personelin ilk çalışma alanı ise stratejik kurumların bilgisayar ağları oldu. 8 kişilik siber tim, ayrıca dünyadaki en etkili 5 siber saldırıyı da masaya yatırdı.

İLK HEDEF SİYAH HACKER'LAR
Peki siber personel ne yapacak! İşte yetkililer bu sorunun yanıtını da şöyle verdi: Siber personel, siber tehditlerle ilgili kapsamlı bir ön çalışma hazırlayacak. Ekip, bilgisayar korsanlarının kurum bilgilerine nasıl ulaşabildiklerini ve hangi programları kullandıklarını tespit edecek. Tim, "Siyah hacker" olarak tabir edilen kötü niyetli bilgisayar korsanlarının metodolojilerine de hakim olacak. Böylece, TSK'nın verilerine saldırmak isteyen hacker'lara siber ortamda karşı saldırı düzenlenebilecek. Bu arada ekip öncelikli olarak "siber atlas" oluşturacak.

ROBOT NÖBETÇİ
BİR Türk firması, yüzde 100 yerli olan "Robot Nöbetçi" geliştirdi. 350 derece dönebilen "Robot Nöbetçi", hareketli nesneleri belirleyerek alarm veriyor. Ayrıca namluları ile savunmaya da geçebiliyor.