Bir kadını, iki polisi ve kendini öldürdü

Hatay'da 60 yaşlarındaki Yusuf Gezer, önce bir kadını sonra iki polisi ardından da kendisini öldürdü.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 08 Mayıs 2011, 22:03
Bir kadını, iki polisi ve kendini öldürdü

İÇİNDEKİLER

Sokakta oynayan çocuklara sinirlenerek elindeki satırı bırakıp pompalı tüfeğine sarılan bir kişinin etrafa açtığı ateş sonucu 2 polis memuru şehit oldu. Saldırgan, polis memurlarına ateş açtıktan sonra girdiği apartmanda intihar etti.

Yusuf Gezer (60) isimli şahıs, yaklaşık 1,5 ay önce taşındığı Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evine giderken sokakta oynayan çocuklarla tartışmaya başladı. Bu sırada çocukların ebeveynlerinin gelmesi ile tartışma büyüdü. "Ben size şimdi sorarım" sözlerinin hemen ardından aracından pompalı tüfeğini alarak rastgele çevreye ateş açan Yusuf Gezer, o anda sokaktan geçmekte olan Besime Aşkar'ı ayağından, Mehmet Tartma'yı omzundan vurdu.

Çevre sakinlerinin polis ekiplerini çağırmasının hemen ardından olay yerine ilk intikal eden Hatay Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memurları İsmail Gündüz ve Çoşkun Akşit yerde kanlar içinde yatan Besime Aşkar ve Mehmet Tartma'ya müdahale etmek istedi.
Bu arada apartmanın çatısına çıkan Yusuf Gezer elindeki pompalı ile yeniden ateş açarak 2 polis memurunu da vurdu.

Olay yerine intikal eden ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memurlarından İsmail Gündüz olay yerinde, hastanede acil ameliyata alınan Coşkun Akşit ise hastanede şehit oldu.
Olay yerinde çevreye rasgele ateş açarak 2 polisi şehit edip 2 vatandaşı da yaralayan Yusuf Gezer apartmanda kendi pompalı tüfeğini ateşleyerek intihar etti.

Zanlı Yusuf Gezer'in mahalleye taşındığından beri sürekli mahalle sakinleri ve özellikler çocuklarla kavga edip, satır, orak gibi kesici aletlerle tehdit ettiği öğrenildi.

Meydana gelen olayın hemen ardından Antakya Devlet Hastanesi'ne giden Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin olayla ilgili bilgi aldı, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'a başsağlığı diledi.

Hatay Valisi Lekesiz, olayla ilgili bilgi vererek şehit polis memurları İsmail Gündüz ve Coşkun Akşit'in cenazelerinin ailelerinin isteğine göre yarın ya da salı günü defnedileceğini, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.