Neşter hayatı kesti

Yürüyerek gittiği bel fıtığı ameliyatında şah damarı kesilince tefenle çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2011 Güncelleme 07 Mayıs 2011, 02:56
Neşter hayatı kesti

İÇİNDEKİLER

Kütahyalı emekli Ali Çolak, yıllardır çektiği bel ağrısından kurtulmak için son çare olarak Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Sinir ve Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rıfkı Arslan tarafından muayene edilen Çolak, 2 Mayıs Pazartesi günü ameliyat edileceği söylenerek gönderildi. 2 çocuk, 4 torun sahibi Çolak, ameliyat günü, çocukları tarafından hastaneye götürüldü. Ameliyat esnasında atardamarı kesilen Çolak yoğun bakıma alındı. 3 gün boyunca tedavi gören Çolak, hayatını kaybetti. Yürüyerek hastaneye götürdükleri Çolak'ı tabut içinde morgdan alan aile yıkıldı.

DAMAR KESİLDİ
Adli Tıp uzmanı tarafından yapılan otopside Çolak'ın batın içi büyük damar yaralanması sonucu öldüğü belirtildi. Ölüme neden olan damar yaralanmasının 2 Mayıs'taki ameliyat sırasında oluştuğu vurgulandı. Çolak'ın otopsi raporunu alan ailesi, ameliyatı yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Op. Dr. Arslan hakkında, hem idari hem de adli soruşturma başlatıldı. Dr. Aslan, ise açığa alındı.

DAVACIYIZ
Talihsiz emekli Ali Çolak'ın öğretmen oğlu Murat Çolak, "Doktor korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Ancak ameliyatta atardamarı kesip iç kanamaya yol açmış. Babamı, hastaneye sapasağlam ve yürüyerek getirmiştik. Ne yazık ki kefenleyip çıkardık. Davacıyız." dedi.



İhsan TUNÇOĞLU