Tarladaki ürünleri bile fişlemişler!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Bilvanis Çiftliği'ne yönelik 9 yıl sürdürdüğü istihbarat çalışmaları, tarladaki ürünlere kadar uzanıyor.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 03 Mayıs 2011, 17:30
Tarladaki ürünleri bile fişlemişler!

İÇİNDEKİLER


Eskişehir'de emekli Albay Hakan Büyük'ün evinde ele geçirilen 'Bilvanis Operasyonu" ile ilgili belgeler ilginç detaylar içeriyor.

Tarikatçı yapılanma iddiasıyla 2003'ten bu yana 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından devletin imkânları kullanılarak havadan ve karadan yasadışı izlenen Bilvanis Çiftliği'nde ekimi yapılan ürünler 'gizli' belgeyle kayıt altına alındığı iddia ediliyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Balyoz davasında da adı geçen Org. Bilgin Balanlı döneminde hava taarruzu aşamasına kadar getirilen çalışmalar kapsamında çiftlikte hangi ürünün ekildiği bile fişlendi. Nohuttan arpaya, rokadan maydanoza, kadar ekimi yapılan ürünler 'Gizli' belgeyle kayıt altına alındı.

1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı ünlü 113. filoya ait uçakların terör kampı gibi havadan görüntülediği çiftlik için karadan yürütülen çalışmalara ait belge, fotoğraf ve videolar Bilvanis Operasyonun, çiftliğin yapısı ve inşaatıyla sınırlı kalmadığını gösterdi.

'Çiftliğe ekilen ürünlerden tespit edilenler' başlıklı belgede ayçiçeğinden maydonoza, arpadan rokaya kadar ekimi yapılan 18 ürün sıralandı.

50 dönüm ayçiçeği 250 dönüm arpa


'Gizli' ibareli EK-G adlı belgede '50 dönüm ayçiçeği, 250 dönüm arpa, 700 dönüm patates, 120 dönüm fasulye, 100 dönüm soğan, 120 dönüm mercimek, 50 dönüm karpuz, 1 dönüm kabak, 1 dönüm biber, 10 dönüm şeker pancarı... ekildi' istihbaratı kayıt altına alındı.

22.500 fidan fişlenmiş


Ürünlerin listelendiği tablonun altına da "Ürünlerin çoğunun deneme amaçlı ekildiği, ayrıca kayısı, erik, elma, badem, cevaz, ıhlamur, nar ve üzümden toplam 15.000 adet, çam ağacından 7.500 adet olmak üzere toplam 22.500 adet fidan dikildiği öğrenilmiştir" istihbaratı not edildi.