Bu SMS oltası tutmadı!

Cep telefonu mesajlarıyla vatandaşı dolandıran şirket, mesajı Bakan Ergün'e atınca baltayı taşa vurdu. 'Bedava saat' vaadeden şirket cezayı yedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2010 Güncelleme 20 Aralık 2010, 14:51
Bu SMS oltası tutmadı!

İÇİNDEKİLER

Cep telefonlarından mesaj yollayarak "indirim ve hediye" vaatleri ile vatandaşları dolandırmaya çalışan şirketler bakanları da bıktırdı. Kendisine de bu tür mesajların geldiğini belirten Sanayi Bakanı Nihat Ergün, "Bilişim teknolojilerinin gelişmesiyle sahtekarlık, dolandırıcılık yeni bir boyut kazandı.

Vatandaşlarımız dikkatli olsun" uyarısı yaptı ve kendi deneyimini şöyle anlattı: "Gelen mesaj nedeniyle ben de rahatsız oldum ve gerekli takibin yapılması için ilgili arkadaşlara ilettim. İnceleme sonuçlandırıldı. Bu tür mesajlar alanlar, Bakanlığımıza iletsin." "Tebrikler! Hediye kol saati kazandınız. Hemen 0532 111 85 85'i arayın, hem kol saatinizi alın, hem de elektrik faturanızda yüzde 40'a varan indirimlerden yararlanın" mesajlarının incelendiği ve şirkete 7 bin lira idari para ve reklam durdurma cezası verildiği öğrenildi. Suç duyurularının sayısı ise bu yıl 15 bini buldu.