Yeni askerlik formülü heyecanlandırdı

'Tek tip' askerliğe 'Üniversiteliler mağdur olur' itirazında bulunan hükümet, yeni bir projeyi masaya yatırdı. Buna göre askerlik 12 aya, 'kısa dönem' ise 6'dan 4 aya iniyor...

Giriş Tarihi 04 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 04 Ekim 2010, 14:16
Yeni askerlik formülü heyecanlandırdı

İÇİNDEKİLER

Hükümetin ortaya attığı yeni formül gençler arasında büyük bir heyecan oluşturdu.

AK Parti MYK'da ortaya çıkan itirazlar üzerine "tek tip" askerlik düzenlemesi Hükümet kanadında tekrar masaya yatırılıyor. Genelkurmay'ın Başbakanlığa sunduğu metin üzerinde ciddi değişikliklere gidilecek, düzenleme de bambaşka bir hal alacak. AK Parti'nin yapılacak ilk MYK toplantısında tartışmaya açılması beklenen yeni düzenlemenin temelinde, "üniversite" itirazı yer alıyor. AK Parti kurmayları, 15 aylık uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine sıcak bakıyor. Ancak itiraz, üniversite mezunlarıyla orta öğretim mezunlarının aynı kefeye konulması noktasında geliyor. Bu doğrultuda yeni düzenlemede 15 aylık sürenin 12 aya indirilmesini öngören bölümlerin kalması bekleniyor. Ancak üniversite mezunlarına yönelik farklılıkların korunması yönünde yeni formüller üretilecek.

Binlerce gencin, 6 aylık kısa dönem askerlikten yararlanmak üzere açık öğretim fakültelerine gittiğini dikkate alan AK Parti kurmayları, bu kesime kısa dönem imkanının mutlaka sunulması gerektiğini belirtiyor. Bu kapsamda da 6 aylık sürenin uzaması değil, 4 aya indirilmesi önerisi değerlendirilecek.

TEK TİP ASKERLİK OLSUN MU OLMASIN MI? TAKVİM'İN ANKETİNE KATIL!


TERHiS EDiLEN ASKER SAYISI ARTACAK
AK Parti'de "tek tip"e itiraz eden kurmaylar, "Okuma yazma bilmeyenler ile üniversitede doçent olan bir ismin aynı süre askerlik yapması makul değil" görüşünü dile getirdi. Kısa dönem askerliğin 6 aydan 4 aya indirilmesi durumunda Genelkurmay'ın "100 bin" olarak öngördüğü erken teskere alacak asker sayısına, binlerce üniversiteli eklenecek.

TEK TİP HEYECAN YARATTI

Hükümetin şu anda 15 ay olan zorunlu askerliği 9 aya, 6 ay olan kısa dönem askerliği de 4 aya düşürecek bir formül üzerinde çalışması gençleri memnun etti. Gençlik örgütü temsilcileri hükümetin üzerinde çalıştığı yeni sistemin kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdi.


TEK TİP ASKERLİK OLSUN MU OLMASIN MI? TAKVİM'İN ANKETİNE KATIL!