Memur adaylarına kötü haber

ÖSYM’nin KPSS sınavı hakkında vereceği karara kadar memur atamaları bekletilecek. Sınavın iptalinin gündeme gelmesi halinde ise memur atamalarının nasıl yapılacağı merakla bekleniyor.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 03 Eylül 2010, 10:34
Memur adaylarına kötü haber

İÇİNDEKİLER

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı memur atamalarının da beklemede olduğunu açıkladı.

BEKLEMEYE ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS'deki kopya iddiaları nedeniyle öğretmen atamalarını erteledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dışında birçok kamu kurum ve kuruluşu da memur ataması yapmayı planlıyordu. Kamu kurum ve kuruluşlarının memur atanması ile ilgili işlemleri askıya alacakları belirtiliyor. Özellikle müfettiş ve uzman yardımcısı alımı yapacak kurumların bu atamaları durduracakları belirtiliyor.

ASIL ATAMALAR KASIM'DA

Devlet Personel Başkanlığı, birçok kamu kurum ve kuruluşlarına memur atamalarını Kasım ayında yapacak. DPB, kamum kurumlarından memur taleplerini 1 Eylül'den itibaren toplamaya başladı. Kasım ayına kadar KPSS sınavı ile ilgili durumun netleşmemesi halinde 2010 yılında atamaların yapılamayabileceğine dikkat çekiliyor.

GÖZLER 26 EYLÜL'DEKİ SINAVDA

KPSS lisans sınavındaki kopya iddialarının ardından gözler 26 Eylül'de yapılacak sınavı çevrildi. 26 Eylül'de ortaöğretim ve ön lisans mezunları için KPSS sınavı yapılacak. Bu sınavdaki kopyaya karşı tedbir alınıp alınmadığı merak ediliyor.