Sıcaklık 10 derece düştü

Ülkemiz yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.Hava sıcaklığı 10 derece düştü.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2010, 12:22
Sıcaklık 10 derece düştü

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimleri ile zamanla kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Yağışların sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusunda (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya), öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in batısı (Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük) ile Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL GÜNE YAĞMURLA BAŞLADI

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları batı kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 10) olmak üzere azalacak, doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, zamanla kuzeybatı kesimler ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile iç bölgelerde yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusunda (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya), öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in batısı (Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük) ile Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI 10 DERECE DÜŞTÜ

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar bugünden itibaren Marmara ve Ege bölgeleri başta olmak üzere yurt genelinde 8-10 derece düşecek.

Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürü Mehmet Çağlar, söz konusu azalmayla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini, bazı bölgelerde ise birkaç derece mevsim normallerinin altına ineceğini söyledi. Çağlar, bugün özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara ile Ege bölgelerinde ve batı Akdeniz'de sıcaklık düşüşlerinin kendini hissettireceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Perşembe günü sıcaklık azalmaları kuzey ve iç kesimlerde yani Karadeniz geneli ile Ankara dahil İç Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı gibi illerde kendini hissettirecek. Sıcaklık düşüşü beraberinde yağışı da getirecek.

Bugün Marmara genelinde, Ege Bölgesi'nin tümünde ve Batı Akdeniz ile batı ve orta Karadeniz'de, İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde Eskişehir, Ankara'nın kuzeybatı ilçeleri ve Çankırı çevrelerinde yağışlar bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde karayelden, iç Ege ve İç Anadolu'da lodostan zaman zaman 30-40 kilometre hızında rüzgar bekliyoruz ki bu bazı olumsuzlukları da beraberinde getirecektir. Perşembe günü de orta ve doğu Karadeniz'in tümü ve doğu Akdeniz'de Adana, İskenderun, Kahramanmaraş gibi illerimizde yağışlar görülecek.

Cuma ve hafta sonu yağış alan ve sıcaklık düşüşü yaşanan bölgelerde değişimler olacak. Bu bölgelerde yer yer 2-4 ve 5 derecelik sıcaklık yükselmeleri olacak. Cuma sadece orta ve doğu Karadenizde yağış beklenirken cumartesi ülke genelinde yağışsız bir gün yaşanacak. Pazar günü Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında yağış bekliyoruz. Bugünlerdeki sıcaklık azalmasıyla birlikte bir çok yerde mevsim normallerine inecek. Hafta sonu meydana gelecek artışa rağmen sıcaklıklar geçtiğimiz günlerdeki kadar sıcak olmayacak.''

BAYRAMDA HAVA DURUMU


Ramazan Bayramı'nın ilk iki günü ile arife günü Karadeniz'de lokal sağanak yağış geçişleri beklendiğini anlatan Çağlar, yurdun geri kalan kesimlerinde ise yağışsız, az bulutlu ve açık günlerin yaşanacağını belirtti. Mehmet Çağlar, sıcaklıkların da mevsim normalleri civarında olacağını kaydetti.

BÖLGELERİMİZDE BUGÜNÜN HAVA TAHMİNİ

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya) ile öğleden sonra Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Kıyı ve Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Kütahya) ile öğleden sonra bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Manisa ile İzmir'in kuzeyinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve batı kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı), akşam saatlerinde Konya ve Kırıkkale, gece saatlerinde Yozgat çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Bolu, Düzce ve Zonguldak çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.