PKK korkudan üstlenemiyor

Hakkâri'de sabah namazına giderken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden din görevlisi Aziz Tan'ın öldürülmesinin üzerinden on gün geçmesine rağmen failler bulunamadı.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2010, 13:37
PKK korkudan üstlenemiyor

İÇİNDEKİLER

PKK'nın hedefinde olduğu belirlenen Tan'ın öldürülmeden bir hafta önce tehdit edildiğini Hakkâri Valisi Muammer Türker bizzat açıklamıştı. Zaman'ın haberine göre, evi telefonla aranarak taciz edilen din görevlisi Tan'ın son güne kadar tehdit edildiği biliniyor. Buna rağmen Hakkâri'nin sevilen ismi Tan korunamadı ve menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Aziz Tan'a yönelik geçen yıl da saldırı düzenlenmişti. 15 Ağustos 2009'da kendisine ait işyeri PKK'lılarca molotofkokteylli saldırıya uğramış, işyeri kullanılmaz hale gelmişti. İmam Aziz Tan'ın kardeşi Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan, PKK'nın olayı üstlenmemesinin taktik gereği olduğunu düşünüyor.

Ağabeyinin bölgede sevilen ve sözüne itibar edilen bir isim olduğunu hatırlatan Zeki Tan, örgütün halkın yoğun tepkisinden çekindiği için cinayeti üstlenemediğini ifade ediyor. "Üstlenen yok ama yapmadık da demiyorlar. Ağabeyime yoğun bir teveccüh vardı. Biz yaptık derlerse, bunun aleyhlerine dönmesinden çekiniyorlar." diyen Tan, saldırının planlı ve önceden organize edildiğine dikkat çekiylor.