Taş atma mail at

Ak Parti taş atan çocuklar için yeni bir slogan geliştirdi.. İşte Ak Parti'nin o sloganı: "Taş atma mail at"

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 23 Temmuz 2010, 13:03
Taş atma mail at

İÇİNDEKİLER

Kamuoyunda ''taş atan çocuklar'' olarak bilinen çocuklarla ilgili düzenlemeler de içeren ''Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'' TBMM'de kabul edilerek, yasalaştı.

TAŞ ATMA MAİL AT
Çocukların yükünün hafifletildiği yeni yasa ile çocuklar rahatlayacak. Yeni yasalarla birlikte parti gençlik kolları harekete geçti. AK Parti Viranşehir Gençlik Kolları Teşkilatı yeni bir projeye imza attı. 'taş atma e-mail at' adı verilen proje ile çocukların sorunlarını ilgili makamlara iletilecek.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Viranşehir Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Göçmen, başta sağlık, eğitim, emniyetle ilgili sorunların tespit edildiğini söyledi. Saha çalışması neticesinde bazı sorunların tespit edilip gerekli yerlere iletildiğini aktaran Göçmen,şöyle konuştu: "Bölgede derslik açığı, eğitimci eksikliği, sosyal aktivitelerin yapılacağı alanlar olmamamsı (Park, Spor kompleksi, Sanat merkezleri, Gençlik merkezleri), kadınları sosyalleştirecek projelerin eksikliği, velilerin çocuklarıyla yeterli ilgiyi göstermemeleri, okuma ve yazma oranının düşük olması, mevsimlik göçün yoğunlukla yaşanması, ekonomik problemlerin yüksek olması gibi sorunlar tespit ettik."

"ÇOCUKLAR SUÇA İTİLİYOR"
Tespit edilen problemleri e-maille gerekli bakanlıklara bildirildiğini belirten Yusuf Göçmen, çocuklar tarafından aralıklarla tespit edilen sorunların da yine aynı şekilde iletileceğini anlattı.Yeni yasanın yerinde yapıldığını ifade eden Başkan Göçmen, çocukların kendi iradesiyle suç işlemediklerini, suça itildiğini vurguladı. Çocuklara sahip çıkılması gerektiğinin altını Çizen Göçmen, "Taş atan çocuklarla ilgili yasa TBMM'den onaylandı. Yeni yasada taş atan çocuklara cezaların alt sınırları düşürülüyor. Ayrıca en önemlisi de çocuklar artık 'terör suçu' işlemiş sayılmayacaklar. Dolayısıyla ağır ceza mahkemelerinde yargılanmayacaklar. Bu esneklik yerinde yapılmıştır. Çünkü çocukla yalnız başlarına karar veremezler. Suça itiliyorlar. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız. Bugün yapılacak yatırımlarla yarının çocuklarına çalışma alanı oluşur. Biz iyi bir çalışma alanı hazırlayabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.