6 ilde iş zamanlı operasyon

İstanbul, Ağrı İzmir, Kocaeli, Yalova ve Van'da düzenlenen operasyonda 39 kişi gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2010, 15:38
6 ilde iş zamanlı operasyon

İÇİNDEKİLER

İstanbul, Ağrı İzmir, Kocaeli, Yalova ve Van'da düzenlenen operasyonda yankesicilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 39 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli, Gebze ve Adapazarı'nda çalışan hatlı minibüslerde ve otobüslerde meydana gelen yankesicilik yoluyla hırsızlık ile Siyami Ersek ve Haydarpaşa Numune Hastaneleri başta olmak üzere diğer büyük hastanelerde ''kaldırımcılık ve cepçilik'' suretiyle hırsızlık olaylarına karıştıkları ifade edilen bir suç örgütünü tespit etti.

Söz konusu kişilerin yakalanması için çalışma başlatan ekipler, İstanbul'un 12 ilçesi ile Ağrı, İzmir, Kocaeli, Yalova ve Van'da 46 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 1'i kadın, 5'i çocuk 39 kişiyi gözaltına aldı.

Yakalanan şüphelilerle ilgili yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 29 fişek, 200 gram esrar maddesi, 1 polis sireni ve tepe lambası, çok sayıda senet ve tapu ile 3 otomobil ve 5 bin TL ele geçirildi.

Şüphelilerin toplu taşıma araçlarına beşerli gruplar halinde binerek vatandaşları aralarına alıp iteleyerek ya da sıkıştırarak uygun ortam oluşturup para, cep telefonları ve değerli eşyalarını yankesicilik yaparak çaldıkları belirtildi.

Yine il genelinde büyük hastanelere, 4 veya 5'erli gruplar halinde girerek, vatandaşların dalgınlıklarından faydalanıp hastane odalarından, hastaların ya da hastane çalışanlarının cüzdan ve diğer eşyalarını çaldıkları tespit edildi.

74 AYRI SUÇA KARIŞMIŞLAR

Şüphelilerin 63 yankesicilik, 1 uyuşturucu madde satmak veya kullanmak, 3 silah kanununa muhalefet ve 7 tefecilik suçları olmak üzere toplam 74 ayrı suça karıştıkları belirlendi.

Bu arada, gözaltına alınan şüphelilerden Osman K'nin 1999-2002 yılları arasında Ağrı'da vekaleten belediye başkanlığı yaptığı bildirildi.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde temizlik şefi olarak görev yaptığı kaydedilen Osman K'nin hastaneye gelen ''güven timleri'' polislerini, suç örgütü üyelerine haber verdiği ileri sürüldü. Osman K'nin, Emniyetteki ifadesinde, üzerine atılı suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 39 kişi, daha sonra Üsküdar Adliyesine sevk edildi.